Volvo i ledning inför helgen

I helgen väntar klassiska Västkustloppet, som i år firar 60-årsjubileum, på Sveriges snabbaste bana: Falkenbergs Motorbana. Volvo Polestar Racing kommer till STCC-tävlingen som ledare av både förar- och team-mästerskap.

– Det är dags för två segrar till! Falkenberg är BMW:s hemmabana och den är annorlunda mot de banor vi tävlat på hittills i år, men det kommer inte ändra något, säger Thed Björk bestämt.

Björk leder med 21 poäng över värste konkurrent och BMW-förare Richard Göransson som vann förra året på Falkenberg medan Björk blev sexa.

– Vi fick aldrig riktigt visa vår fart här förra året. Men i år har jag en helt annan känsla och för min del gäller det att fortsätta att hålla tempot uppe och mata in poäng till mästerskapet, säger Björk.

Helgens tävling körs med två heat på 20 minuter var och det innebär dubbla poäng, en extra viktig helg enligt Robert Dahlgren som jagar tätduon Björk och Göransson från tredje plats i mästerskapet, bara fyra poäng bakom Göransson.

– Falkenberg är viktig med dubbla tävlingar och den innebär även halvtid i mästerskapet. Jag är jättenöjd med inledningen av säsongen hittills, sedan har Thed fått en ännu bättre start. Men fortsätter jag så här så ska jag kunna vara med om titelkampen. Mitt mål för helgen är att få med mig två pallplatser och ta in poäng på mina värsta konkurrenter, säger Dahlgren.

Linus Ohlsson såg ut att vara på väg mot en bra helg i Göteborg för två veckor sedan när han kvalade in på andra plats. Dessvärre gjorde fel däcksval och en bestraffning att han körde i mål som elfte man.

– Kvalet var det enda som var positivt med Göteborg för min del. Men allt strul där är glömt nu, Falkenberg är en av mina absoluta favoritbanor. Jag var den enda som kunde utmana Göransson om segern där i fjol och nu är det dags att vinna tycker jag, säger Ohlsson.

Regerande mästare Fredrik Ekblom hade också en omtumlande helg i Göteborg där fel däcksval till den upptorkande tävlingen gjorde ett bra resultat omöjligt.

– Självklart är jag inte nöjd med säsongsinledningen hittills. Men det är bara att bita ihop och kämpa vidare. I helgen kör jag för seger, som alltid, säger Ekblom.

Prins Carl Philip kommer stärkt till Falkenberg efter att han tog sina första SM-poäng någonsin i Göteborg.

– Tävlingen i Göteborg var riktigt bra. Nu är Falkenberg helt annorlunda, väldigt snabb och utmanande. Jag fortsätter mitt program tillsammans med teamet för att lära mig och det är mycket kvar att göra, men jag ser fram emot helgens tävling, säger Prins Carl Philip.

Västkustloppet, som är STCC-mästerskapets sista tävlingshelg innan sommaruppehållet på tre veckor, inleds med två testpass på fredag följt av tävling och kval på lördag.

 

_OS_3826