Stärkt Engström till Falkenberg

När Engström Motorsport åker till Falkenberg för säsongens fjärde deltävling, det 60-årsjubilerande Västkustloppet den kommande helgen, så gör man det med stärkt självförtroende och förhoppningar om mer framskjutna placeringar än under de tidigare loppen.

Under den förra racehelgen visade Tomas Engström och teamet att man är med resten av startfältet när det gäller varvtiderna. En tredjeplats i första kvalpasset gav mersmak och när man missade att ta sig till det avslutande Q3 med bara några tusendelar av en sekund var besvikelsen stor.

– Vi var riktigt nära att ta oss till Q3, vilket hade varit bättre än vad vi hade förväntat oss inför den helgen, berättar Tomas Engström. Trots att bilen inte kändes helt som den skulle så hängde vi med riktigt bra. Tyvärr hamnade jag i trafik när jag satte min bästa tid i Q2 så vi fick aldrig veta hur långt det hade räckt men det stärkte definitivt teamets självförtroende.

– Det viktiga för oss nu är att få bilen att hålla, fortsätter Tomas. Vi har haft en hel del problem med chassiet, bromsarna och transmissionen under säsongen så bilen har fått renoverats och byggas om under de här två veckorna som har gått sedan förra omgången. Bland annat har vi fått byta koppling igen och vi har även hittat en del problem med bromsarna som vi nu har löst. Senast blev vi ju tvungna att bryta på grund av problem med transmissionen men de problemen ska vara lösta nu i och med den nya kopplingen och nu känns bilen bättre än vad den har gjort på hela säsongen.

– Banan i Falkenberg skiljer sig åt radikalt från de banorna som vi har kört på hittills i år, säger Tomas. Falkenberg är en väldigt snabb bana och inte alls lika knixig och trång som till exempel Solvalla eller Göteborg så vi får börja om från noll med inställningarna. För vår del är det första året som vi kör här med den här bilen, de flesta andra teamen har information från förra året då TTA körde här så vi ligger lite efter på den fronten men det tar vi nog snart igen.

– Tävlingarna här brukar vara väldigt roliga och trevliga med mycket folk på läktarna och eftersom Västkustloppet dessutom firar 60-årsjubileum i år så kommer det att bli extra roligt. Vi ser verkligen fram emot den här helgen, avslutar en förhoppningsfull Tomas Engström.
_JK_8555