Brovallen siktar uppåt

Tre åttondeplatser, alla tagna av Jocke Mangs, är Brovallen Designs bästa resultat under årets STCC. Det vill teamchefen Tobias Johansson se en ändring på i Falkenberg kommande helg.

– Nu är det dags för en pallplats, säger han.

Årets STCC är riktigt tufft. Kvaliteten på förarna är hög och i och med att alla kör med likvärdigt material är marginalerna små. En tiondel i kvalet kan vara skillnaden mellan succé och en mindre bra dag.

Falkenberg är årets fjärde av totalt åtta tävlingshelger och så här långt har Brovallen Design gjort ett godkänt jobb, dock utan den riktiga fullträffen. Kanske är det dags i Falkenberg? Tobias Johansson både hoppas och tror på det.

– Vi har haft en del strul under säsongsinledningen men jag hoppas det ska vara slut med det. Vi vet att teamet har kapacitet att vara med högre upp, säger han.

Jocke Mangs har gjort bäst resultat av teamets förare så här långt. Senast i Göteborg var han på väg mot årsbästa när ett stag gick sönder i bilen.

– Det kunde ha blivit riktigt bra senast om vi sluppit problemen i bakvagnen, säger Mangs som också konstaterar att de problemen berodde på lite för tuff körning över curbsen. Framförallt är det en kurva på Göteborgsbanan som är extra hård mot bilarna och flera av förarna har haft samma bekymmer under de två år som bilarna tävlat på den banan.

Mangs stod dock för en härlig uppkörning och var nöjd med insatsen.

– Det känns ganska bra inför Falkenberg också. Det finns förutsättningar för ett bra resultat. Ett minus för mig är att jag inte kört bilen på den banan tidigare, säger han.

Målet är att stå långt fram i åtminstone ett av lördagens två heat.

– Det blir tufft att vinna men vi jobbar på i teamet för att nå dit. Jag tycker också att hela teamet lyfte sig i Göteborg och det var riktigt roligt, säger Mangs som ser fram emot att få köra två kortare race istället för ett långt.

– Jag gillar det formatet bättre.

Det gör även teamkamraten Niclas Olsson.

– Två kortare race gör att det blir lite mer taktik och det känns som att det även blir mer körning. Jag tycker också det ska bli kul att komma till en riktig racerbana igen efter att vi tävlat på två stadsbanor, säger Olsson.

Niclas Olsson har nu tre tävlingshelger i den nya STCC-bilen och han säger att det varit en lärotid.

– Jag är inte riktigt nöjd men jag visste att det skulle bli tufft. Dels är det hårt motstånd men det har också varit svårt att anpassa sig till bilen och samtidigt har vi haft en del strul. Men jag tror att andra halvan av säsongen blir bättre, resultaten kommer att komma, säger han.

_38A1567