Första segern för Johansson

Erik Johansson vann det inledande loppet i Formel Renault 1,6 på Falkenbergs Motorbana. Smålänningen stod i pole position, tog starten och behöll sedan ledningen ända in i mål.

Lukas Sundahl erövrade sin första andraplats i mästerskapet och tre slutade snabbe estländaren Martin Rump som dominerade premiären på Ring Knutstorp i maj månad.

– Det här var en efterlängtad seger, medgav Johansson, som fick en nolla i protokollet i premiären och därför hamnat lite på efterkälken i mästerskapet.

Fredagens seger i en av STCC-seriens supportklasser gav värdefulla poäng och med snabbaste varv i racet står han i pole position även i lördagens lopp.

Lukas Sundahl var lika glad som Johansson efter racet. I premiären var han lite efter de bästa, men i den andra deltävlingen, som avgjordes i Estland, noterades han för en tredje- och en fjärdeplats. I Falkenberg stod han på pallen igen.

– Det har lossnat nu. Efter det här har jag som målsättning att vara med och slåss i toppen, sa smålänningen.

Mästerskapsledande Kimmy Larsson fick nöja sig med fjärde plats bakom estländaren Martin Rump. Det var han självklart inte nöjd med.

Norrmannen Kevin Aabol blev femma och riktigt belåten sexa var Pontus Fredricsson. Det var nämligen hans bästa placering hittills i i år.

Totalt kom eva förare till start. Placeringarna bakom Fredricsson togs i tur och ordning av Robert Svensson, Paul Blomqvist, Rasmus Ericsson, nykomlingen Oliver Söderström och Karl-Gustav Annus.

STCC Falkenberg