Harmonisk Haglöf

Årets fjärde tävlingshelg i STCC ska avgöras på ”Sveriges snabbaste bana”, Falkenbergs motorbana. Och det är en harmonisk Daniel Haglöf som åter ska ta sig an Sveriges racingelit.

– Känslan är bra, säger han.

Falkenbergs motorbana ligger i den lilla byn Bergagård. En idyllisk bana på den halländska landsbygden med en mil till sommarstaden Falkenberg och det dubbla avståndet till köpladan i Ullared.

Men Daniel Haglöf åker inte till Halland för att varken sola eller handla. Åtminstone inte på fredag och lördag, då handlar det om att ratta hans Saab så snabbt som möjligt runt den korta slingan.

För två veckor sedan i Göteborg var Haglöf bland de snabbaste i alla passen men i racet föll han offer för det lynniga vädret. Men trots att placeringen inte blev vad han hoppades på var tävlingen ett stort steg framåt för PWR-teamet.

– Vi var snabba i Göteborg redan förra året men i år hade jag en ännu bättre bil. Vi åkte på en helt annorlunda inställning i år vilket gjorde bilen mer körbar. Framstegen i Göteborg gör att jag känner mig optimistisk inför helgen, säger Haglöf.

Tävlingen på Falkenberg förra året var en av de tyngre för Haglöf. Men historiskt har han kört bra på den banan.

– Vi är starkare som team i år och i Göteborg var känslan att jag hade vinstchans och det var första gången i den här bilen. Den känslan har man bara i en körbar bil och jag är övertygad om att jag kommer att ha en bra bil även i Falkenberg, säger han.

Målsättningen är att göra årsbästa, vilket innebär femte plats eller bättre.

– Vi har kapaciteten att var topp fem.

De två senaste helgerna har STCC kört ett race per helg. På Falkenberg blir det två heat.

 

Kuriosa:

Daniel Haglöf är en av fyra förare som tagit poäng i alla race den här säsongen.

Haglöf ligger åtta i mästerskapet och PWR är bästa enbilsteam.

Förra säsongen blev Haglöf tia i Falkenberg, i dåvarande TTA.

 

Mer 2012: Richard Göransson tog pole position med tiden 43,292. Göransson vann också racet. Dock hade hemmaföraren Fredrik Larsson bästa varvtiden under tävlingen, 43,748. Haglöfs kvaltid var 44,215 och i racet var hans snabbaste tid 44,421.

_38A1504