Oliver Söderström i FR-debut

Oliver Söderström är det nya namnet i Formel Renault 1.6 Femtonåringen från Bjärred gör sin racingdebut för det estländska teamet Scuderia Nordica på Falkenbergs Motorbana i helgen. Redan i det första testet slog han alla med häpnad genom att köra till sig fjärde bästa tid.– Det förvånade mig, säger Oliver som inte vill låta resultatet påverka inställningen inför debuten.– Jag kommer att ta det lugnt och inte låta tankarna fara iväg och förlora flytet, fortsätter han. Jag sladdade av i den snabbaste kurvan och jag har mycket att lära än.

Oliver har kört karting tidigare och närmast kommer han från KF3-klassen. Tillsammans med pappa började Oliver undersöka möjligheterna att köra Formel Renault 1.6. Farfar visade sig bli nyckeln.

– Farfar har jobbat på den estländska marknaden och vi fick bra kontakt med Marek (teamchef i Scuderia Nordica), säger Oliver. De ordnade de så att jag fick göra en provkörning i Pärnu.

Provkörningen för tre veckor sedan blev mycket lyckad och återigen, med farfars hjälp, kom United Motors och Förenade Bil i Malmö med på båten – Oliver Söderström har börjat jakten på att ta sig till toppen.

– Jag är inte där ännu, men jag ska dit, avslutar Oliver.

STCC Falkenberg