Pole för Helling

Robert Helling svarade för en stark prestation när han tog pole position i Clio Cup på Falkenbergs Motorbana. I torsdags kraschade Helling ordentligt och bilen var i värre skick än efter Göteborg då han vattenplanade rakt in i muren 170 km/h. Med bilen nyreparerad lyckades Helling vinna kvalet före mästerskapsledaren Andreas Wernersson med en marginal av fem hundradels sekund.–Det känns jätteskönt, säger Helling. Det kändes väldigt jobbigt efter torsdagens krasch och jag var rejält .revanschsugen. Bilen var lite sned men det gick att kompensera för.

Banan är Sveriges snabbaste och det är något som Helling gillar.

–Det passar mig bättre än de korta och långsamma banor vi har kört på tidigare, säger han. Jag kommer ju från en snabbare bilklass och det blir lätt att överköra när det går för långsamt.

Trea i kvalet blev göteborgsföraren Axel Hellsten, dryga två tiondelar bakom Helling. Hela tio förare kvalade in inom en sekund från pole-tiden. Visserligen är varvet inte så långt, men trenden står sig – det blir hårdare för varje race som går.

_38A0231