Pole för Nilsson

Ett tekniskt fel på bilen har gjort att domarna beslutat att diska tävlande nummer 1, Johan Kristoffersson, från kvalet. Beskedet innebär att Kristoffersson nu får starta sist och andraplacerade Ola Nilsson får därmed den eftertraktade pole position-rutan i morgondagens första race.

Det fel som föranlett diskningen är två brickor som helt enkelt vänts på fel håll på Johans bil, något som upptäcktes efter kvalet. För Johan innebär diskningen naturligtvis en stor besvikelse, men samtidigt ser han ljuspunkter i eländet:

– Det var väl bra att det upptäcktes nu och inte i racet, i så fall hade vi både blivit diskade i race ett och fått starta sist i race två. Nu får vi starta sist i första racet och jag har ingen aning om hur mycket jag kan köra upp mig, men jag ska göra vad jag kan för att ta placeringar och ordna en bättre startposition till race två. Det är också viktigt att säga att även om beslutet är helt rätt så innebar felet inte någon prestandamässig förbättring för mig, så jag kan fortfarande ta med mig att jag var snabbast ute på banan idag, säger Johan efter beskedet.

Ny preliminär startordning för morgondagens första race blir därmed:

 

1. Ola Nilsson
2. Lars-Bertil Rantzow
3. Ole Christian Veiby
4. Richard Trange
5. Mats Karlsson
6. Erik Jonsson
7. Patrik Skoog
8. Anders Conradzon
9. Johan Löfqvist
10. Johan Kristoffersson

STCC Falkenberg