Fjärde raka för Thed Björk

Allt gick Thed Björks väg i helgens första STCC-heat på Falkenbergs Motorbana. Efter start från fjärde ruta avancerade Björk till andraplatsen efter att Fredrik Larsson, BMW, körde av banan och Robert Dahlgren, Volvo, tvingats i depå efter en punktering. Björk kunde sedan ta sig förbi ledande teamkompisen Fredrik Ekblom som inte gjorde något motstånd.

– Det var teamwork, säger Björk. Förra året var det jag som hjälpte Fredrik, nu fick han betala igen.

Fredrik Ekblom medgav efteråt att han själv närmast har gett upp kampen om titeln.

– Hade jag legat bättre till hade Thed fått kämpa betydligt hårdare, säger Ekblom. Men jag är glad för poängen som jag fick för andraplatsen.

En som inte var lika glad över att Björk fick en till synes så pass enkel seger var tvåan i mästerskapet, Richard Göransson, BMW. Göransson slutade fyra efter att ha kämpat hela heatet med en bil som inte riktigt hade farten att konkurrera om pallplatserna.

– Jag tycker det är lågt att Volvo inte tar en ärligt fight om mästerskapet. De behöver inte göra det så här tidigt på säsongen och det känns väldigt onödigt, säger Göransson. Jag blev väl mer klar tvåa i mästerskapet nu men tappade på mästerskapsledningen så det är svårt att vara nöjd. Vi får ta nya tag till nästa race.

Glad trea var Daniel Haglöf, PWR Racing, som tog sin första pallplats för säsongen.

– Helt sjukt bra, säger Haglöf. Vi har förbättrat bilen i varje pass och målsättningen var poäng i båda racen.

Femma blev Linus Ohlsson, Volvo, före Jocke Mangs, Citroën, som körde in på sin bästa placering för säsongen. Mattias Andersson, Dacia, slutade åtta. Prins Carl Philip tog fyra nya poäng i mästerskapet efter en stabil körning.

STCC Falkenberg