Ny dubbel för Volvo

Thed Björk och Linus Ohlsson säkrade en dubbelseger för Volvo Polestar Racing under de båda STCC-tävlingarna i Falkenberg där Björk stod överst på pallen i första tävlingen efter att ha startat från fjärde startruta.– Jag är supernöjd! Jag räknade inte med att ta min fjärde raka seger från fjärde plats på startuppställningen. Teamet har gjort ett fantastiskt jobb med bilen, säger Björk.

I andra tävlingen säkrade 22-åriga Ohlsson sin första seger för Volvo efter att ha dominerat från start till mål.

– Det var ett helt perfekt race och jag satte inte ett hjul fel! Känslan är otroligt skön efter en knackig inledning på säsongen. Det är bra för självförtroendet och det kommer att gå fort resten av säsongen, säger Ohlsson.

Fredrik Ekblom hade sin bästa tävlingshelg för säsongen med dubbla pallplatser, tvåa i första tävlingen, trea i den andra och klättrar till fjärde plats i mästerskapet.

– Vi har haft en bra helg. Bilen fungerar bra nu och då blir det mer poäng. Nu förväntar jag mig en helt annan andra hälft av säsongen och det ser jag fram emot, säger Ekblom.

Robert Dahlgren hade en tung helg där han startade tvåa i första tävlingen men tvingades bryta bara 13 varv in i tävlingen på grund av en punktering. I den andra tävlingen säkrade han en femteplats.

– Helgen blev en besvikelse tyvärr. Men man har alltid strul någon gång under säsongen och farten finns där för min del. Närmast väntar min hemmatävling efter sommaruppehållet och då blir det åka av kan jag lova, säger Dahlgren.

Även mästerskapsledare Björk hade en delvis tung tävlingshelg i Falkenberg där han bara tre varv från mål i andra tävlingen tvingades bryta på grund av ett tekniskt problem.

– Bilen bara dog helt plötsligt och det var givetvis trist. Men jag drog ifrån Göransson med en poäng totalt efter helgen i mästerskapet och en första säsongshälft med fyra segrar på rad kan man inte vara annat än nöjd med, säger Björk.

Prins Carl Philip fortsätter att imponera och körde i mål på poängplats i båda tävlingarna. Sjunde plats i första tävlingen och tionde plats i andra tävlingen innebär sju SM-poäng.

– Jag är väldigt nöjd, jag har successivt ökat tempot och haft två bra tävlingar utan några större misstag. Detta var en av mina bästa tävlingshelger någonsin, säger Prins Carl Philip.

Med hälften av årets STCC-tävlingar körda är Björk i fortsatt SM-ledning, 22 poäng framför BMW-föraren Richard Göransson. I märkesmästerskapet utökar Volvo ledningen till 254 poäng framför BMW på 177 poäng.

– Säsongens första hälft har varit spännande och framgångsrik för Volvo Polestar Racing. Förarna och alla i teamet har gjort ett fantastiskt jobb i årets fyra första tävlingar och det har varit en perfekt uppladdning inför den andra och avgörande säsongshälften, säger Derek Crabb, Motorsportdirektör på Volvo Personvagnar.

Mästerskapet går nu in i ett sommaruppehåll på tre veckor och återvänder på flygplatsbanan i Östersund den 9-10:e augusti.

STCC, Falkenberg, 2013
 

Pressrelease: Volvo Polestar