Tuff helg för BMW Dealer Team

Fredrik Larsson avslutade hemmahelgen med en andraplats i andra heatet i Falkenberg men han kunde inte låta bli att tänka på vad som kunde ha blivit utan haveriet i heat 1.

– Det här hade kunnat bli en riktig superhelg men nu blev det inte så, konstaterade Fredrik. Det känns självklart fortfarande surt att ha tappat segern i första heatet på grund av något som var helt utanför vår kontroll. I det här racet kändes bilen aldrig riktigt bra och det var svårkört, kanske sviter från första heatet. Vi tar ändå med oss den här andraplatsen hem.

Fredrik kom till Falkenberg för att ta in i mästerskapet. Pole position och andra startplats gav totalt fem poäng ihop med 18 poäng för andraplatsen i andra heatet.

– Jag är inte supernöjd med helgen, silver är inte guld. Både jag och teamet har presterat på topp men en seger försvann från oss. Vi behöver lite mer stolpe in under resten av säsongen men vi ger oss aldrig.

Richard tog ännu en fjärdeplats i det andra heatet. Två fjärdeplatser var inte var han åkte till Falkenberg men han tar ändå med sig positiva intryck från helgen.

– Det här var minst sagt en mindre bra helg och det var kvalet som förstörde den här helgen. Jag var inte tillräckligt bra helt enkelt och det var första gången i år det var så. Det känns inte kul men ibland har man en sådan helg. Totalt sett är det ändå ok. Jag tappade en poäng på mästerskapsledningen och men har drygat ut avståndet bakåt med 14 poäng. Nu är det halvtid och det är dags att ladda om för hösten. Högsta växeln åker i och då får de andra hålla i hatten!

 

STCC, Falkenberg, 2013
Pressrelease: WCR