Ros x 2

Det hettar till i V8 Thunder Cars. För Jens Edman, som hittills har sett fullständig oslagbar ut i klassen, började helgen perfekt med pole position, men sedan gick allt snett. I det första heatet tvingades Edman bryta efter att ha blivit strandad i sanden redan i första kurvan. Daniel Ros bromsade på sig och tog med sig stora delar av startfältet på en resa ut i avåkningsfållan. Ros klarade sig paradoxalt nog genom kaoset och lyckades så småningom vinna heatet före Patrik Flodin, Gabriel Blomberg och norrmannen Stein Frederic Akre.I det andra heatet startade Jens Edman sist och hade en mäktig uppgift framför sig. Trots en fantastisk körning genom fältet räckte det inte till mer än en tiondeplats och en ynka poäng som tröst för alla vedermödor i helgen. Segern gick till en annan Ros, storebror Fredrik, vilket också innebar att han tog över ledningen i mästerskapet. Frågan är om Sundsvallsbröderna Ros har haft en motsvarande racinghelg tidigare – det lovar gott inför Airport Race i Östersund som ju ligger nästgårds med norrlandsmått mätt.

Bakom sig i mål hade Fredrik Ros en annan norrlänning, nämligen jämten Alx Danielsson. Ted Brink slutade trea.

Hudiksvallsföraren Patrik Flodins fjärdeplats i andra heatet innebar att han var helgens poängvinnare.

STCC, Falkenberg, 2013