Tät racing i Clio

Clio Cup JTCC bjöd på tävlingens bästa racing i sitt andra heat på Falkenbergs Motorbana. Kampen om segern mellan regerande mästaren Andreas Wernersson, Robert Helling och Mattias Lindberg var nämligen helt i publikens smak.

– Det är roligt när man kan lita på sina konkurrenter, sa Andreas Wernerson, som kom först i mål och som tog sin sjätte raka seger i mästerskapet.

Robert Helling, som var besviken tvåa i lördags, stod i pole position och tog starten före Lindberg och Wernersson. Trion lämnade snabbt konkurrenterna bakom sig och inledde en häftig fight om segern.

Halvvägs in i racet tog sig Lindberg om Helling och Wernersson hakade på till andra plats. Efter det uppvaktade Wernersson Lindberg med Helling som närgången trea.

Två varv från mål slog mästaren till och bromsade sig förbi Lindberg. Helling utnyttjade situationen och tog sig också om.

– Med tanke på att jag leder mästerskapet tänkte jag inte ta några onödiga risker i det här loppet. Planen var att jag från min andra startposition skulle bli tvåa och samla värdefulla poäng, berättar Wernersson.

Förutom Helling var emellertid även Lindberg snabbare än västgöten i starten.

– För att följa planen var jag tvungen att ta mig förbi honom och sedan tog suget att vinna över, säger Wernersson med ett leende.

Robert Helling hade gärna stått överst på prispallen i Falkenberg. Nu blev det två andraplatser.

– Det får jag vara nöjd med sett till förutsättningarna. Jag kraschade bilen under torsdagens test och det var med några få minuters marginal som vi fick den klar till kvalet, säger Helling.

Mattias Lindberg, som erövrade sin fjärde pallplats för säsongen, deltog också i firandet på prispallen med en leende på läpparna.

– Jag är ganska nöjd. Jag hade riktigt bra fart i bilen, men tyvärr räckte det inte mot Wernersson den här gången, sa han.

Bakom topptrion blev Axel Hellsten fyra och kunde summera en bra helg i Falkenberg. I fredagens race var han nämligen trea.

Av nykomlingarna i mästerskapet lyckades dansken Steffan Larsen bäst med en femteplats i race två. Han skuggades i sin tur av Henric Skoog, Linda Johansson, Peter Larsson, Simon Englund och Kalle Dejemyr.

För Jackie Arlbring och Joakim Jöhncke blev det en elfte respektive tolfte plats.Richard Hansson, som gladde med femte plats i sin comeback i fredags, tvingades bryta med tekniska problem.

I mästerskapstoppen har Andreas Wernersson seglat ifrån i toppen och ser svårslagen ut. Bakom honom är det betydligt jämnare med tre förare inom åtta poäng.

Nästa deltävling i Clio Cup JTCC avgörs på Kinnekulle Ring 26-28 juli.

STCC, Falkenberg, 2013