Graff ska ha kul i Östersund

– Jag åker upp för att ha kul och försöka ge teamet och mig själv de framgångar vi förtjänar. 

Efter en hel dag på Mantorp Park tillsammans med sponsorer, bland annat i en Corvette Z06, känns uppladdningen inför kommande STCC-helg, helrätt. Alexander Graff, Uppsalas STCC-förare, känner sig laddad inför helgens Östersund Airport Race. Nordligaste tävlingen under STCC-säsongen var en veritabel succé förra året. Erfarenheten från ett publikvänligt evenemang, bådar gott inför årets satsning, både för arrangörer och de få förare som körde tävlingen förra året.
Graff var en av dem, då i en Chevrolet Camaro, nu i den DHL-sponsrade STCC-bilen med kaross, liknande en SAAB 9-3.

– Klart att det är en fördel att ha tävlat på banan tidigare. I årets startfält är det bara Engström, Niclas Olsson, Mangs, Freddie Magnusson och jag som körde där förra året, alla andra är rookies på banan, skrattar han.

– Kul förresten att Freddie kommer till start. Fler bilar och bra kille som jag tävlat mot i de flesta klasser jag kört.

– Därmed är det inte sagt att vi kommer att var före de andra. Alla i startfältet är oerhört professionella och de förare som ligger i toppen av tabellen, ja, de som överhuvudtaget deltar i årets STCC, är så snabba att ställa om, lära sig nya banor, att scenariot är helt öppet.

Alexander Graff är ödmjuk inför uppgiften.

-Absolut; som sagt, jag åker dit för att göra mitt allra bästa, ge teamet de framgångar de förtjänar och framförallt ha kul.

-Jag känner mig laddad och hoppas att alla som är intresserade följer mig på sociala medier och tittar på direktsändningen i SVT och går in på min hemsida och laddar hem min App för att få mina direktsända videomeddelanden från VMS Play.

Racehelgen startar fredag kväll för Alexanders del, med två fria tester som kvällspass.

-Man utnyttjar helt enkel norrläget med långa ljusa sommarnätter.

Strax efter lunch på lördag är det dags för de tre kvalheaten, inför ett 30 minuters race på eftermiddagen.

-Allt sänds direkt i SVT som sagt och dessutom eftersänds i SVT Play, avslutar Alexander Graff på väg mot Sveriges nordligaste racerbana, Frösö Flygplats utanför Östersund, som numera är omdöpt till Östersund Airport Race.

graff
 

Pressrelease: Alexander Graff