Team Tidö tar höjd inför Östersund

Med halva STCC-säsongen avklarad riktar Skandinaviens främsta bilracingmästerskap i helgen blickarna mot kalenderns nordligaste evenemang – STCC Airport Race i Östersund. Förra årets premiärupplaga mynnade ut i en oförglömlig folkfest där mer än 16 000 åskådare var med och satte Norrland på den svenska banracingkartan, och när flygplatsen på Frösön nu för andra gången förvandlas till racerbana står STCC-debuterande Team Tidö-föraren Roar Lindland redo att lyfta till nya höjder.

Just flygplatser har blivit något av ett andra hem för Lindland, fältets ende utländske representant, under 2013. Med ett intensivt tävlingsprogram – som förutom STCC-styrningen i Team Tidös SAAB 9-3 också omfattar en satsning på den internationella sportbilsserien Porsche Mobil 1 Supercup (en av supportklasserna till Formel 1) – har norrmannen inte direkt legat på latsidan så här långt under säsongen. Inför helgens tävlingar i Östersund är schemat lika fullspäckat som vanligt, och Lindland kommer till Jämtland direkt från belgiska Spa-Francorchamps – där han så sent som under onsdagen genomför ett test bakom ratten på sin Supercup-Porsche.

STCC Airport Race avgörs på en temporär bana på Åre Östersund Airport. Layouten domineras av en lång raksträcka – som till vardags används för flygtrafik – och en serie långsamma kurvor och hårnålar. Lördagens race visas LIVE på SVT1.

 

ROAR LINDLAND: ”STCC Airport Race är en tävling jag har sett fram emot länge. Det ska bli kul att komma till Östersund för första gången, och banan ser intressant ut. Det är lätt att gå bort sig i inställningarna på den här typen av temporära banor där greppnivåerna ständigt förändras, men det är också det som gör dem så unika. Vi har haft en del problem under den första halvan av säsongen, men alla i teamet drar åt samma håll och har jobbat stenhårt sedan Falkenberg – och nu är det fullt fokus framåt. STCC-bilarna är flera sekunder per varv snabbare i år än i fjol, så jag är övertygad om att vi kan bjuda den jämtländska publiken på en bra show den här helgen!”

DAVID VON SCHINKEL (teamchef): ”Trots att STCC Airport Race bara har genomförts en gång tidigare har Östersund redan blivit en favoritdestination för många i depån. Alla jag har pratat med är mycket positivt inställda till både evenemanget som sådant och till organisationen bakom, vilket naturligtvis gör oss extra förväntansfulla inför vårt första besök på Frösön. Roar kommer direkt till banan från sitt Porsche-test på Spa-Francorchamps, så han lär vara varm i kläderna, och vi har gått igenom varenda detalj av bilen sedan tävlingarna i Falkenberg. Vi har kort sagt gjort allt för att komma så väl förberedda som möjligt till STCC Airport Race, och vårt mål nu är att avsluta säsongen på ett bra sätt genom att slåss om poäng i samtliga resterande heat.”

 

Pressrelease: Team Tidö

STCC Göteborg