BMW Dealer Team

Efter ett kortare sommaruppehåll är det dags för STCC-säsongens andra halvlek att dra igång. Andra säsongshalvan med fyra tävlingshelger och totalt sex race inleds med Östersund Airport Race. En tillfällig bana på Östersunds flygplats dit WestCoast Racing åker med ett bestämt mål – att se till att den höga kvalfarten i år också blir till höga poäng i racet.Richard Göransson ligger tvåa i mästerskapet och är den förare som har tagit näst flest poäng i kvalen med sju kvalpoäng. Bara teamkamraten Fredrik Larsson är värre med nio kvalpoäng men han ligger femma i mästerskapet. Med andra ord finns farten men med en del stolpe ut i racen har det inte blivit tillräckligt med poäng. Richard Göransson är 22 poäng från ledningen och Fredrik Larsson är 51 poäng efter. Med 25 poäng för en seger och totalt 150 poäng att köra om finns det gott om poäng kvar att köra om.

Dick Jönsson Wigroth, teamchef WestCoast Racing:
– Det här är en viktig helg, vi åker till Östersund med full attack från start och vi ska hålla liv i mästerskapet. Det är ingen tvekan om att vi har farten, det ser man på hur kvalpoängen har fördelat sig i år. Vi har inte lyckats få utdelning för det i racen hittills och det måste vi nu ändra på. Tyvärr har vi bara två bilar till start den här helgen. Robin Rudholm kommer inte till start i helgen. Racets placering och semestertider hos många har gjort det helt omöjligt för oss att säkra hans deltagande den här helgen.

Richard Göransson, BMW SR # 5 – tvåa totalt:
– Jag är utvilad, ett år klokare och har just firat min födelsedag. Bästa presenten vore en seger på lördag. Östersund är ännu en tävling dit jag åker för att vinna och ta mest poäng. Hela teamet är taggat till 100 %  och jobbar mot samma mål vilket krävs. Trots att vi inte har haft några optimala helger än har vi ändå tagit bra poäng och ligger tvåa totalt i mästerskapet. Vi kan inte klaga på farten, den har vi. Nu ska vi se till att få ordentlig utdelning för den.

Fredrik Larsson, BMW SR # 4 – femma totalt:
– Det återstår sex deltävlingar och det finns fortfarande många poäng kvar att köra om. Det finns inte så mycket att fundera på nu, jag har slagits om topplaceringarna i varje race men det har hänt saker jag inte har kunnat kontrollera. Jag vet var jag står och nu är det full satsning på att ta så många topplaceringar som möjligt under andra säsongshalvan. Östersund är en ny bana för oss och det ska bli kul att köra där. Mitt mål är detsamma som varje helg, jag kör för att vinna.

Robin Rudholm, BMW SR # 6 – nia totalt:
– Det är väldigt tråkigt att inte kunna köra i helgen. Det finns inget värre som racerförare än att tvingas stå vid sidan om. Efter sponsorsavhoppet tidigare i år var jag medveten om att det här kunde ske och vad förutsättningarna är. Jag håller tummarna för att WestCoast Racing får en bra helg i Östersund även utan mig på plats.

STCC Falkenberg