Linus snabbast trots krasch

Linus Ohlsson, Volvo Polestar Performance, var snabbast i fredagens andra testpass för STCC i Airport Race Östersund. Sedan var det färdigkört – Ohlsson halkade av i oljespill från en konkurrent och hamnade i muren.

– Jag fick bättre flyt i det här passet och det känns som om vi har bra fart, säger Ohlsson. Jag låg bakom Thed och såg att han hade problem men jag hann inte reagera. Jag tvärlåste bromsarna. Men skadorna på bilen är inte så allvarliga. Jag har fart för pole i morgon.

Det blev med andra ord dubbelt blått i muren. Mästerskapsledaren Thed Björk, som slutade fyra, landade i muren före Ohlsson.

– Det var skönt att inte fler bilar drabbades. Jag låste upp alla fyra hjulen – herrejösses vad fort det går på olja, säger Björk som prisade Tech Pro-barriärerna som står uppställda framför betongblocken.

– De gjorde att vi landade mjukt, utan dem hade det varit betydligt värre.

Richard Göransson, BMW Dealer Team, blev tvåa i det andra testet efter att ha fört en mer undanskymd tillvaro i det första.

I andra passet kändes det bättre, säger Göransson. Det var roligt att köra och en riktig kul bana. Men som vanligt – det kommer att bli stentufft i kvalet i morgon.

Alexander Graff, DHL/PTR, var dagens utropstecken. Uppsalaföraren var fyra i det första testet och femma i det andra.

– Det här var min bästa dag på jobbet i STCC hittills, säger Graff som har kämpat länge med att få fart bilen den här säsongen.

– Vi har gjort ett jättejobb sedan förra tävlingen på Falkenberg med att lära oss bilen. Jag känner att jag har mer att ge och ett riktigt bra kvalvarv i morgon så kan det räcka långt.

Trea i det andra testet var Skellefteås Robert Dahlgren, Volvo Polestar Performance.

För kompletta resultat, klicka här!

DA1D0434