Otur för Dacia

Dacia Dealer Team tvingades bryta STCC-deltävlingen i Östersund. Inför 8.500 åskådare blev nämligen Mattias Andersson offer för en duell mellan två konkurrenter.– Det är bara att konstatera att jag var på fel ställe vid fel tidpunkt i dag, sa en besviken Andersson.

Mattias Andersson tog sin Dacia STCC Edition till den andra kvalomgången, Q2, på flygplatsbanan utanför Östersund.

– Att vi tog oss till Q2 för andra gången den här säsongen var positivt. Väl där hade jag hoppats på mer än en niondeplats. Vi körde många bra varv, men tidsmässigt fattades det lite för en bättre placering.

Från femte startled släppte Andersson upp kopplingen.

– Men jag fick för mycket hjulspinn och det blev ingen bra start, medger han.

Andersson tappade någon placering, men tog tillbaka den tämligen omgående och låg sedan länge på nionde plats.

– Det kändes okey, vi närmade oss konkurrenterna framför och en bit in i racet befann vi oss i en kö av bilar.

I täten på den kön fanns Fredrik Larsson, följd av Alexander Graff. Den sistnämnde gjorde ett omkörningsförsök på innern och bilarna stötte ihop.

– Larsson snurrade runt och gled ut i innerspåret där jag hade bestämt mig för att passera. Tyvärr fattades det fem centimeter för att jag skulle kunna ta mig förbi.

Kollisionen var oundviklig. Med delar från Larssons bil hängande i sin egen kaross lyckades Andersson ta sig till depån, men väl där kunde teamet bara konstatera att någon fortsättning inte var aktuell.

– Klart att jag är besviken. Man vill alltid komma i mål och ta poäng.

Om Andersson haft marginalerna på sin sida kunde det ha blivit en riktigt fin placering för Dacia Dealer Team i Östersund.

– Jocke Mangs, som låg bakom mig när olyckan var framme, slutade sexa, konstaterar Andersson.

Tävlingen i Östersund vanns av mästerskapsledande Thed Björk, som hade Volvokollegorna Robert Dahlgren och Linus Ohlson närmast efter sig i mål.

Nästa STCC-deltävling körs på Gelleråsbanan utanför Karlskoga 23-24 augusti.

_OS_2311