Björk flög fram i Airport Race

Thed Björk, Volvo Polestar Racing, tog sin femte seger i STCC för säsongen när Airport Race avgjordes i Östersund. Värste konkurrenten Richard Göransson, BMW Dealer Team, slutade femma och resultatet innebär att Björk stärker greppet om ledningen i mästerskapet.

– Det återstår tre tävlingar och allt kan hända i racing men jag vet inte hur jag ska göra för att tappa det här, säger Björk som ledde från start till mål.

– Bilen gick så fint, det var bara att åka, fortsätter Björk. Vi hade helt enkelt mer fart idag än konkurrenterna.

Om kampen om ledningen inte bjöd på någon dramatik så gick det desto hetare till bakom Björk i fajten om andraplatsen. Richard Göransson, BMW Dealer Team, som startade bredvid Björk tappade en placering till Robert Dahlgren, Volvo Polestar Performance, men fajtades tillbaka och återtog andraplatsen efter en fräck omkörning. Dahlgren tappade en placering till när Fredrik Larsson genom en smart manöver kunde ta sig förbi.

Men ju längre loppet gick, desto tydligare blev det att de båda BMW-förarna hade svårt att hänga med i Volvo-förarnas fart. Larsson försvann efter en snurrning förorsakad av närkontakt med Alexander Graff. Mattias Andersson hade ingen möjlighet att undvika Larssons bil och och de båda kolliderade. Göransson blev passerad mot slutet av loppet av både Linus Ohlsson och Fredrik Ekblom vilket fullbordade framgången för Volvo – fyra bilar bland de fyra första!

Längre bak i fältet svarade hemmaföraren Freddie Magnusson för en fin prestation då han följde upp sin fina kvalinsats med ett stabilt race – det blev en poäng i STCC-debuten, en insats som imponerade på publiken.

För fullständiga resultat, klicka här!

STCC Östersund