Dubbelt Johansson i FR 1.6

Det blev två underhållande Formel Renault-heat som Östersundspubliken bjöds på i helgen.

Erik Johansson, Team Tidö, har fått igång segermaskinen ordentligt. I Airport Race blev det två nya segrar och när konkurrenterna gjorde misstag eller drabbades av missöden innebar det att Johansson också övertog mästerskapsledningen. Estländaren Martin Rump som ledde mästerskapet inför helgens tävlingar hade en miserabel helg. I det första heatet blev det krasch direkt i första kurvan och i det andra blev Rump dömd för ojust körning och en nolla helgens båda poängkolumner.

Kimmy Larsson, trea inför helgen, satsade för hårt i ivern att avancera och touchade en däcktrave med framhjulen. Med krökta stag i framvagnen tvingades Larsson parkera i depån. I det andra heatet kämpade Larsson hårt men det räckte inte till mer än en sjundeplats.

Lukas Sundahl visade att hans form från de senaste racen står sig. Det blev två nya pallplatser och Sundahl övertog tredjeplatsen i tabellen.

I det andra heatet svarade Robert Svensson för sin bästa insats den här säsongen med en tredjeplats.

För fullständiga resultat, klicka här!

DA1D0592