Missnöjd Göransson kvaltvåa

Både Fredrik Larsson och Richard Göransson tog sig vidare till det viktiga Q3. Göransson var näst snabbast och Larsson hade tredje bästa tid i Q2. I sista kvalet hade Göransson pole i slutminuten men fick inte till det viktiga sista varvet och tvingades nöja sig med en andraplats på gridden i eftermiddag. Fredrik Larsson såg snabb ut i de två första kvalpassen men fick inte till det i tredje kvalomgången när bilen blev mer nervös och han är femte snabbast.
Racet startar 15.15 och är 35 varv långt. Med tanke på hur det sett ut på träningarna och kvalen kommer förutsättningarna mot slutet av racet att ändras och det kan bli händelserikt under slutvarven.


Richard Göransson – tvåa. BMW SR #5:

– Det är ett bra utgångsläge för racet men jag är inte nöjd. Jag fick inte till det där riktigt bra varvet någon gång under Q3 som man behöver och jag är besviken. Det känns som det var mer mig än bilen den här gången. Det är ändå bra att starta tvåa, det är ett långt race och förutsättningarna kommer nog att ändras en del mot slutet av racet.


Fredrik Larsson – femma. BMW SR #4:

– Det kändes bra, framför allt i Q2, men i Q3 blev det för överstyrt och det var svårt att få till ett bra varv. Det var svårt att göra mer än detta men med tanke på hur det gick och kändes igår är jag ändå nöjd. Bilen känns bättre och nu blir det att stoppa huvudet i en ishink och hålla sig kall. Pallen är mitt fokus för racet.

STCC Falkenberg
 

Pressrelease: WestCoast Racing