Tufft race för BMW Dealer Team

Det började i dur men slutade i moll för WestCoast Racing i Östersund Airport Race. Richard Göransson och Fredrik Larsson inledde båda det 34 varv långa racet starkt och låg tidigt uppe på en andra respektive tredjeplats. Tyvärr mattades farten därefter och de föll båda bak i fältet. Fredrik Larssons race tog slut när han först blev påkörd av Alexander Graff och vänd och därefter blev träffad av Mattias Andersson. Graff fick en drive through i bestraffning men det hjälpte inte Larssons race som var slut efter att bilen fått stora skador. Richard Göransson tappade alltmer under andra halvan av racet och gick till slut i mål som en mycket besviken femma.

I mästerskapet är Richard Göransson fortfarande tvåa i mästerskapet med fem race kvar att köra.

Richard Göransson – femma, BMW SR #5:
– Det här blev inte alls som jag hade tänkt mig och det är svårt att veta vad man ska säga just nu. Det är första gången på mycket länge som jag känt att det inte fanns någon fart alls. Vi kunde göra bra varvtider men det var omöjligt att hålla upp den farten hela racet. Nu är det bara att bryta ihop och sen sätta oss och analysera detta och komma tillbaka. Det är fem race kvar att köra. Det blev inte lättare i mästerskapet men jag är fortfarande tvåa och vi ska slå tillbaka i kommande race.

Fredrik Larsson – DNF, BMW SR #4:
– Ännu en nollpoängare och det finns inga ord som är lämpliga att använda för det. Det kändes bra och gick fort de första fem varven och sen blev det väldigt svårkört. Det hade inte blivit så mycket poäng idag hur som helst men Graffs omkörningsförsök kändes väldigt onödigt, det där är ett ställe man inte kan köra om på. Det var så klart rätt att ge honom ett straff för det även om det inte gör något för mitt race. Nu har vi mycket att analysera från det här, sen är det bara att komma igen till Karlskoga.

Dick Jönsson Wigroth, teamchef, WestCoast Racing: 
– Vi kan bara lyfta på hatten för Volvo idag och gratulera dem. Vi hängde inte med idag och nu har vi mycket att analysera för att förstå varför. Det var inte det här resultatet vi åkte till Östersund för så klart men vi har absolut inte gett upp. Det är fem race kvar och vi kommer ge allt för att komma igen.

Nästa race är i Karlskoga 23-24 augusti och då körs det två race på lördagen.

STCC Östersund