Wernersson igen – nionde segern

Andreas Wernersson förvaltade sin pole position från fredagskvalet i Clio Cup perfekt – han tog sin nionde seger för säsongen och cementerade sin ledning i mästerskapet. Mattias Lindberg blev tvåa och Robert Helling trea. Wernersson har nu i teorin möjlighet att säkra segern i mästerskapet redan i dagens andra heat men det förutsätter att tvåan i mästerskapet, Helling, mer eller mindre går poänglös ur fajten.Henric Skoog, som satte den allra snabbaste tiden i gårdagens kval, startade sist efter att hans bil inte gick igenom besiktningen – bränsleprovet visade en avvikelse från referensen. För Skoog slutade racet redan i första kurvan efter en incident som involverade även Linda Johansson.

Wernersson startar från pole position även i det andra heatet. Bredvid sig har han Robert Helling.

Klicka hör för resulltat!

STCC Östersund