Krasch blev seger

Thed Björk trotsade den spektakulära kraschen under gårdagens test och säkrade en överlägsen seger för Volvo Polestar Racing i Östersund Airport Race.– Jag bara drog iväg, bilen var helt perfekt. Det finns inte ord nog för att beskriva teamets insats efter att ha reparerat bilen till sent i natt, säger Björk.

Mekanikerna i teamet jobbade fram till småtimmarna med att reparera både Björk och Linus Ohlssons bil efter att de båda kraschade då olja hade spillts ut på banan under fredagens testpass. Resultatet av reparationerna kunde inte blivit bättre då Björk tog pole position och segrade överlägset i tävlingen.

– Jag är i mitt livs bästa form och det går verkligen vår väg nu. Men det är på inga sätt klart, vi har tre tävlingshelger och fem tävlingsheat kvar, mycket kan hända! Nu längtar jag till nästa tävling på hemmaplan i Karlskoga, säger Björk.

Robert Dahlgren körde i mål på en stark andraplats efter att ha kämpat hårt i tävlingen. Volvo Polestar Performance-föraren startade trea men lyckades passera BMW-föraren Richard Göransson i första kurvan. Efter det utvecklades en hård kamp mellan de båda, Göransson tog tillbaka andraplatsen tidigt i tävlingen, men kunde inte stå emot Dahlgrens attack när han väl fått upp temperaturen i däcken.

– Jag hade inte värmt däcken nog innan tävlingen och kunde inte stå emot Göranssons attack. Men när jag väl fick upp tempen så var bilen otroligt snabb, jag tog in på Björk i ledningen och satte snabbaste varv. Jag är helt klart nöjd med helgen, säger Dahlgren.

Linus Ohlsson säkrade en tredjeplats efter att ha kämpat hårt för att hänga på Dahlgren upp genom fältet. 22-åringen passerade både Fredrik Larsson och Göransson för att säkra sin andra raka pallplats för säsongen.

– Det var skönt att ta en ny pallplats. Tävlingen var kul att köra, jag fick kämpa hårt och bilen var riktigt snabb, säger Ohlsson.

Fredrik Ekblom hade en tuff start där han tappade två placeringar. Efter det fick han kämpa hårt för att klättra upp igen och korsade mållinjen som fjärde man efter att ha passerat Göransson i slutskedet av tävlingen.

– Med ett struligt kval och en dålig start så tappar man chansen att slåss om segern. Så är det, men totalt sett tycker jag helgen har varit helg okej för min del och riktigt bra för teamet, säger Ekblom.

Prins Carl Philip var på väg mot en ny poängplats när han tvingades gå i depå för att åtgärda en skadad dörr.

– Det var trist att tvingas gå i depå som gjorde att jag tappade ett varv på ledarna. Men vi hade bra tempo i tävlingen och jag vet att jag har farten för att kunna slåss om poängplats, säger Prins Carl Philip.

Björk utökar ledningen i mästerskapet till 38 poäng över Göransson medan Dahlgren närmar sig Göransson om andraplatsen, bara nio poäng skiljer de båda. I märkesmästerskapet leder Volvo med 301 poäng framför BMW på 194 poäng.

– Den här tävlingen kommer vi att minnas länge, med en så stark insats av teamet att vända det tuffa läget i fredags med två kraschade bilar. Två bilar som dagen efter står på pallen, säger Derek Crabb, Motorsportdirektör på Volvo Personvagnar.

 

STCC fortsätter om två veckor med Kanonloppet på Karlskoga Motorstadion.

STCC ÖstersundDet var mycket blått i täten. Här Björk före Dahlgren.

 

_OS_2157Skön stämning i Östersund – Linus Ohlsson och Robert Dahlgren tar sig tid med ett fan.

STCC ÖstersundDahlgren tappade till både Göransson och Larsson i inledningen men sedan kom han tillbaka med besked.

_OS_2411Kramkalas efter målgång – Christian Dahl får en riktig isbjörnskram tävlingen till ära.