Bästa racet i år för Mangs

Jocke Mangs gjorde ett misstag redan på första varvet och halkade ner till sista plats. Men Brovallen Design-föraren bet ihop och gjorde en riktigt bra insats och slutade sexa.

— Bästa racet i år, sade han.

Mangs hade förhoppningar om en framskjuten placering när STCC gästade Östersund. I kvalet var han mindre än tre tiondelar efter Thed Björk som tog pole position, men i årets jämna STCC räckte Mangs tid ”bara” till en sjundeplats.

I racet gjorde han en riktigt bra start med sin Citroën C5 BDE och han fajtades med Fredrik Larsson om fjärde plats på första varvet. Det blev lite av ett ”chicken race” på banans längsta raksträcka mellan Mangs och Larsson och Mangs blev den som fick vika sig.

— Fredrik bromsade riktigt sent och jag försökte bromsa ännu senare men jag låste framhjulen och körde av och hamnade sist, sade Mangs som dock inte ångrar satsningen.

— Vi hade en hög målsättning inför helgen och jag var tvungen att satsa allt eller inget.

Efter avåkningen hade han kraftiga vibrationer i sin bil men efterhand släppte problemen när däcken slets. Varvtiderna förbättrades och i loppets slutskede var han snabbast på banan.

— Det blev fyra riktigt hårda omkörningar. Ett kul race, det bästa i år både bil- och fartmässigt, sade han.

Freddie Magnusson gjorde en bra STCC-debut, hans tidsmässiga utveckling under helgen imponerade. I första träningspasset var han 2,5 sekunder efter de snabbaste. I kvalet hade han krympt avståndet till åtta tiondelar. Han tog sig i mål på tionde plats och tog poäng i sitt första STCC-lopp.

— Jag får vara jäkligt nöjd. En väldigt rolig helg och framförallt var det skönt att komma i mål, sade han.

Att fullfölja loppet var ett av hans huvudmål. Syftet med inhoppet var att börja bygga på en satsning inför nästa år och han ville inte riskera att krascha bilen.

— Jag körde med marginaler, sade en trött Magnusson efter 30 varv runt Östersunds flygfält.

— Jag är inte van med så långa race.

Magnussons huvudmål inför 2014 är att köra i STCC. De senaste åren har han mestadels kört i dåvarande Camaro Cup (numera V8 Thundercars).

— V8 är en jättebra serie men vi skulle vilja satsa lite högre upp. Men allt handlar om att hitta samarbetspartners som vill vara med och satsa, säger Freddie Magnusson.

Teamchefen Tobias Johansson var nöjd efteråt.

— En bra helg. Jocke körde upp sig från sista till sjätte plats och han var snabbast av alla på slutet. Freddie gjorde också en bra insats, han förbättrade sig hela helgen och det var inga konstigheter i racet. Jag hoppas att han och hans gäster hade en trevlig helg, sade Johansson.

STCC Östersund
 

Pressrelease: Brovallen Design