Dags för Prins Carl Philips Racing Pokal

Prins Carl Philip gästar Skaraborg i helgen när det är dags för den nyinstiftade Prins Carl Philips Racing Pokal att delas ut i samband med de kartingtävlingar som arrangeras av Lidköpings Kartingklubb. Priset är instiftat för att hjälpa unga kartingtalanger att ta sig vidare i racingkarriären. På söndag delas priset ut på Lidköpings Motorstadion.

Intresset för tävlingen är stort. Camilla Börjesson från Lidköpings Kartingklubb som arrangerar tävlingen berättar:

– Vi har över 140 anmälda i alla olika klasser och många åker långt för att vara med, säger hon.  Vi är jättenöjda med tanke på att det är första året av tre för den här tävlingen.

Regerande mästaren i Clio Cup, Andreas Wernersson från Kvänum, är på plats med sin tävlingsbil. Andreas började sin karriär med karting i Lidköpings KK, en klubb som han fortfarande är medlem i.

– Ett jättebra initiativ av prinsen, säger Wernersson. Unga talanger behöver den här möjligheten för att kunna ta sig vidare i karriären. Det här priset kommer att bli betydelsefullt för den som vinner.

Tävlingen handlar inte bara om prestige och pokal, segrarna i de olika klasserna får också priser som ger dem möjlighet att ta klivet upp från karting till riktig racing. Promotor och ansvarig för genomförandet av satsningen är Thomas Johansson, också ansvarig för tävlingsklasserna Formel Renault 1.6 och Clio Cup som ingår i racingorganisationen STCC:s programpaket.

– Tre kartingklasser kommer att tävla om äran, säger Johansson. Genom ett samarbete med racingorganisationen STCC och Kungliga Automobil Klubben får också de tre bästa förarna i varje klass, plus en nominerad deltagare, chansen att testa en Formel Renault 1.6-bil och en Clio Cup-bil

Prinsen påbörjade sin racingkarriär sent i ålder men som för alla andra började den med karting. Via sportvagnsracing i Porsche Carrera Cup gjorde han i år sin debut i svensk racings kungaklass STCC där han sakta men säkert har närmat sig toppen i resultatlistan. Främsta placeringen i år är en sjundeplats i Falkenberg. Prins Carl Philips egen tävlingsbil i STCC, en Volvo S60 står uppställd under helgen för den som vill titta närmre. Prinsen teamkollegor i Volvo Polestar Racing, Thed Björk, som leder STCC, och Linus Ohlsson är också på plats för att peppa och ge goda råd till de unga talangerna som ska göra upp om äran i helgen.

_MG_1583