Prins Carl Philips Racing Pokal – tre lyckliga segrare

karting Lidköping open
Prins Carl Philip gästade Lidköpings Motorstadion i helgen för att dela ut sitt nyinstiftade pris, Prins Carl Philips Racing Pokal, till tre unga kartingtalanger. Priset delades ut till segrarna i tre utvalda klasser, J60, KZ2 och KF3.– Genom det här priset vill jag bidra till unga kartingtalangers utveckling och jag ser fram emot att följa årets pristagare i framtiden, säger prins Carl Philip. Det var spännande tävlingar och jag är imponerad av arrangemanget som Lidköpings Kartingklubb bjöd på. Det blev precis så bra som jag hade hoppats på och det känns väldigt bra att på det här sättet kunna ge något tillbaka till motorsporten.

I KF3 segrade Max Sjölander från Göteborgs KRC och i KZ2 var det Joel Johansson från SMK Örebro som vann. I klassen för de yngsta deltagarna, J60, avgick 13-årige Michael Haflidasson Häussler, tävlande för Bohus Racing, med segern.

– Det här kommer att ge mig möjlighet att hitta nya sponsorer, trodde Michael som också gladde sig åt att ha vunnit en testkörning i en Clio Cup-bil.

För det var mer än bara prestige som stod på spel – förutom en imponerande vandringspokal till segrarna fick även de övriga pristagarna i klasserna, sammanlagt tio förare, priser som öppnar möjligheter inför framtiden. Genom ett samarbete mellan racingorganisationen STCC och Kungliga Automobil Klubben får de möjlighet att testa bilar i två av de supportklasser som ingår i STCC:s tävlingsprogram, Clio Cup och Formel Renault.

– Vi vill hjälpa till att överbrygga gapet mellan karting och banracing, säger Thomas Johansson, promotor för Prins Carl Philips Racing Pokal och ansvarig för Renault-klasserna i STCC-paketet.

– Vi vill också ge deltagarna ett event med prestige och en bra inramning och det här gav verkligen mersmak.

Niklas Nyström, generalsekreterare i Kungliga Automobil Klubben, gladdes åt att satsningen kommer en yngre racinggeneration tillgodo.

– Vi är väldigt glada över prins Carl Philips engagemang i bilsporten, säger Nyström. Priset är ett fint stöd för den stora och breda ungdomsverksamhet som bedrivs av alla kartingklubbar runt om i landet.

Jens Andersson, ordförande i Lidköpings Kartingklubb, var nöjd med helgens tävlingar som lockade 140 startande.

– Vi är hedrade av prins Carl Philips närvaro och väldigt nöjda med arrangemanget, säger han. Det är ett viktigt initiativ av prinsen för att lyfta kartingsporten och vi hoppas att detta inspirerar alla deltagare att utvecklas i sina racingkarriärer.

 

Vinnare av Prins Carl Philips Racing Pokal 2013

karting Lidköping open

J60: Michael Haflidason Häussler, Bohus Racing

karting Lidköping open

KF3: Max Sjölander, Göteborgs KRC

karting Lidköping open

KZ2: Joel Johansson, SMK Örebro

 

 

Övriga pristagare som erhåller testkörning:

J60 Carl Jansson, Lidköpings KK och Julle Ljungdahl, Rasbo MK

KF3 Philip Hall, KS Klippan och Alexander Dahlberg, Uddevalla KK

KZ2 Joel Eriksson, Kristianstad KK och Andreas Forss, KS Klippan

Johanna Jovér utsågs till tävlingarnas Wildcard för sina insatser i KZ2