Wernersson vill säkra titeln

En ledning på 93 poäng – och 100 kvar att köra om.

Allt talar för att Andreas Wernersson säkrar sin andra raka titel i Clio Cup JTCC i Karlskoga på lördag.

– Det här trodde jag aldrig när jag tvingades bryta säsongens första race. Då kändes det som om mästerskapet var kört, säger han.

Som regerande mästare satte Wernersson sin titel på spel genom att anmäla sig till Clio Cup JTCC även 2014. Han fick också sämsta tänkbara start på säsongen. Wernersson kom inte längre än till den första kurvan i premiären på Ring Knutstorp.

– Jag dök på yttern och var nästan först in i kurvan när det small i sidan, berättar Wernersson vars besvikelse var enorm när han insåg att han inte kunde köra vidare.

– Nu är det kört, nu är det över. Det var det första jag tänkte när jag stod där med trasig bil och såg de andra passera.

Efter nattlig reparation fick han halv revansch dagen därpå då han, trots krökt styrstag, blev trea bakom Robert Helling och Mattias Lindberg.

Premiären blev ändå en besvikelse – femma i tabellen, 28 poäng från täten.

– Vi räknade ut att jag var tvungen att plocka tre poäng på täten i varje race för att vara ikapp till finalen på Mantorp Park.

Det gick betydligt fortare än så. Från den andra deltävlingen, som avgjordes på Solvalla, åkte nämligen Wernersson med två segrar i bagaget och mästerskapsledning!

– Det gick fort, oväntat fort. Men det var nog tur för sånt där kan bli jobbigt annars.

Wernersson har dominerat Clio Cup JTCC som det anstår en mästare. Av 13 körda race har han vunnit 10. Hittills. 18-åringen från lilla Öttum, som ligger mellan Vara och Skara i Västergötland, är nämligen inställd på fler triumfer innan säsongen är över.

– Jag läste att Robert Helling uttalat sig om att han ska vinna resterande fyra race, men det ska vi allt sätta stopp för, säger Wernersson, ler och tillägger:

– Bara för att jag är nära titeln och endast behöver några poäng till tänker jag inte köra på säkerhet i Karlskoga. Jag siktar på seger, som alltid.

I Karlskoga är Frederik Mortensen tillbaka i Clio Cup JTCC. Dansken gör comeback efter ett vilouppehåll på grund av skada. Mortensen körde de tre första deltävlingarna i mästerskapet och visade hög kapacitet genom att bli tvåa i båda heaten på Solvalla. Sedan kraschade han våldsamt i Göteborg och stod efter det över Falkenberg, Kinnekulle Ring och Östersund.

STCC Falkenberg
Pressrelease: Renault Nordic