Alx gör STCC-comeback

Det blir meriterade Alx Danielsson som bildar förarpar tillsammans med Jocke Mangs i Brovallen Design i STCC kommande helg.

– Skönt att vi lyckades lösa det med en såpass snabb förare, säger teamchefen Tobias Johansson.

Danielsson körde för teamet under fjolåret.

Fram till och med Falkenberg var det Niclas Olsson som körde i Brovallen-teamet tillsammans med Jocke Mangs men den tuffa ekonomiska verkligheten gjorde att Olsson inte kunde tävla vidare. I Östersund gjorde Freddie Magnusson ett inhopp i teamet och till Karlskoga kommande helg blir det alltså comeback av Alx Danielsson.

– Det är tack vare Alx förarkvaliteter som vi kunde lösa det här tillsammans med våra samarbetspartners. Framförallt är det Rolf Andersson, Byggmästarna, Berth Nordin, Miele Professional, Dick Söderberg, Modern Betong och Benny Larsson, Bennys Gräv som möjliggjort den här lösningen, säger Johansson.

Alx Danielsson hade inte räknat med att tävla i STCC i år.

– Det här är nytt för mig, jag fick en förvarning mitt på dagen i dag (torsdag) att det skulle kunna bli aktuellt. Jag är otroligt tacksam mot Rolf, Tobias och de andra som gjorde det här möjligt. De andra har gjort jobbet och jag är den glada människan bakom ratten, säger han.

Danielsson får en hektisk helg eftersom han också ska köra i V8 Thundercars.

– Men det ska nog funka.

Alx Danielsson har tävlat regelbundet hela säsongen och han är inte orolig för att växla över till den bil som han rattade så framgångsrikt förra säsongen (bland annat en andraplats och en pole position).
– Den delen borde inte bli något problem. Bara bilen är i bra ordning ska det kunna bli en stabil helg. Jag skulle vilja hedra mina sponsorer och teamet med att plocka mycket poäng, säger han och framhåller att han ser fram emot att åter få bilda team tillsammans med Jocke Mangs.

– Jag och Jocke kommer väldigt bra överens och jag tror att vi kommer att kunna hjälpa varandra.

Jocke Mangs säger att han tror på en bra helg i Karlskoga. Inställningsmässigt hade han en riktigt bra bil i senast i Östersund.

– Vi ska bygga vidare på det vi skapade då. Vi var bra med på kvalet men tyvärr gjorde jag en miss i början av racet som gjorde att resultatet inte blev så bra som det borde blivit.

Mangs blev sexa efter en uppkörning från sista plats.

– Efter Östersund började jag tro på att vi kan vara bra med även i Karlskoga. Det brukar alltid går bra i Karlskoga, säger han och identifierar tre nyckelfaktorer till framgång.

– Vi behöver en bil som är snabb över hela racedistansen, vi behöver hitta en bra kvalsetup och vi behöver lite tur. Då kan det bli hur bra som helst, säger han.

Pressrelease: Brovallen Design

Alx Danielsson, TTA Karlskoga 20120818