Graff har vind i seglen

– Det är klart att farten från Östersund ger mersmak. Vi har jobbat bra med bilen, teamet gör ett fantastiskt jobb och jag har stort förtroende för Börje Wessmans förmåga att skapa en vinnarbil.
DHL/PTR-föraren, Alexander Graff, har vind i seglen just nu.

Ändå höjer han ett varningens finger:

– Man skall komma ihåg att toppteamen körde både tester och två tävlingar på Karlskoga Motorstadion förra året, så de har betydligt mer data att gå på, än oss som är nya för säsongen.

Ändå är känslan inför helgens STCC-tävlingar i Karlskoga riktigt goda. Med tiderna från Östersund i gott minne och den utveckling WRS Tekniksupport gör med bilen, är det klart att den DHL-sponsrade STCC-bilen har förväntningar på sig.

– Jag hade en helt annan bil att pusha med i Östersund och lärdomen från flygplatsracet ger mig självklart ytterligare förtroende för bilen.

Graff var det stora utropstecknet i Östersund, då han blandade sig i toppen mellan både Volvo- och BMW-bilar.

– Tyvärr blev det en incident i racet som gav mig ett drive-through straff men efter att ha sett inboard-filmen, tycker jag att straffet var felaktigt.

– Just nu är det strunt det samma, gjort är gjort och jag känner att jag fattade rätt beslut, då jag gjorde ett omkörningsförsök för att ta sjätteplatsen. Synd bara att det drabbade Fredrik Larsson, Mattias Andersson och mig själv lika hårt.

Annars har veckorna från Östersund till Karlskoga Motorstadion gått i Uppsala-förarens tecken.

– Absolut, SVT 1 magasin ”Biltokig” gav teamet och mig själv fantastisk TV-tid och Uppsalas största köpcentrum, Gränby Köpcentrum, bjöd in mig att stå med bilen och visa upp mig en hel fredag.

– Dessutom har vi just sytt ihop ett VIP-arrangemang på Tierp Arena tillsammans med Upsala Nya Tidning, Tierp Arena och Swebus. Allt för att ”bussa” upp motorintresserade Uppsala-bor till ett fantastiskt STCC-arrangemang på Tierp Arena den 7 september.

Men först skall DHL-föraren, Alexander Graff inta Värmland och Karlskoga Motorstadion. Tävlingarna startar fredag eftermiddag med två fria tester för att gå vidare lördag förmiddag med tre kvalomgångar, innan två race avslutar lördagseftermiddagen.

Allt sänds dessutom live i SVT 1 och SVT Play.

graff