Haglöf vill köra problemfritt

Karlskoga Motorstadion är skådeplats för årets sjätte deltävling i STCC. Och Daniel Haglöf åker till Gälleråsen med förhoppningar om en problemfri helg.

– Det skulle vara kul att få köra mer än vad som blev fallet i Östersund, säger han.
Haglöfs resultat de två senaste racehelgerna är klart bättre än vad de borde vara. I Falkenberg näst senast började bilen läcka vatten i kvalet och han hann aldrig sätta några snabba varv, ändå blev han trea i första racet. Senast i Östersund rasade motorn redan efter några få varv på fredagens första test och han åkte ut till kvalet med nästan ingen träning, ändå blev han sjua i den helgens enda race.

– Förhoppningsvis har vi avverkat strulhelgerna och att det ramlar åt rätt håll den här gången, säger han.

Samtidigt ser han det positiva i att han gjort bra raceresultat trots dåliga startpositioner.

– Får vi ihop allting en helg kan det bli riktigt, riktigt bra. Vårt primära mål inför säsongen var att bli ”best of the rest” och att vara bästa enbilsteam. Det har vi infriat så här långt och samtidigt känns det som att vi kommer närmare och närmare Volvo och BMW, säger han.

Saab-föraren Haglöf är enda icke Volvo- eller BMW-förare som tagit en pallplats så här långt och han är också en av tre förare som tagit poäng i varje race.

– Vår lägstanivå är klart högre än förra året.

På tal om förra året. Då var Karlskoga en av banorna han kvalade bäst på.

– Det känns bra inför helgen. Jag tycker de är positivt att vi återigen ska köra två race, det känns som det upplägget gör det lite enklare för oss mindre team att konkurrera med de större, säger han

haglof
 

Pressrelease: PWR Racing