Många poäng målet för WCR

I helgen är det dags för säsongens sjätte STCC-helg. Denna gång väntar Karlskoga Motorstadion och det är två race på schemat den här helgen. Det betyder totalt 56 poäng på spel för den som tar pole och vinner båda racen.

Richard Göransson är efter Östersund tvåa i mästerskapet, 38 poäng bakom ledande Thed Björk. Fredrik Larsson är sexa totalt, 79 poäng efter. Målsättningen är därför klar för båda förarna – ta så mycket poäng som möjligt i båda racen. Fartmässigt är båda WestCoast-förarna i topp. Sett till kvalpoäng har Fredrik Larsson tagit mest poäng i kvalen i år och Richard Göransson har tagit näst mest kvalpoäng. Richard Göransson är också en av förarna som har Karlskoga som hemmabana och han är också den mest framgångsrika STCC-föraren här med åtta segrar.

Richard Göransson – tvåa totalt. BMW SR #5:
– Det finns inte så mycket att säga utan vårt utgångsläge är ganska enkelt. Vi ska ta så mycket poäng vi bara kan och köra vårt race. Vi vet att det är ett tufft utgångsläge och vi ska fokusera på vårt läge och göra det bästa för att få ordning på vår racefart. Kvalfarten vet vi att vi har. En helg med dubbla race innebär att det finns mycket poäng att köra om och det ska vi göra.

Fredrik Larsson – sexa totalt. BMW SR #4:
– Det kommer att bli en spännande helg tror jag och nu ska vi se till att hitta mer fart till racen. Vi har bra koll på grejerna och bra fart men vi måste få till racen bättre. En bra helg innebär att vi är med högt upp med båda bilarna. För min egen del är det ganska enkelt, om jag ska ha någon som helst chans att vara med i toppen resten av säsongen måste jag ta massor med poäng i helgen. Vi får se men vi ska absolut göra vad vi kan.

Dick Jönsson Wigroth – teamchef, WestCoast Racing:
– Vi åker till Karlskoga fast beslutna att bjuda på bra racing och ta mycket poäng. Vi var självklart inte nöjda efter Östersund men med två race på lördag har vi chansen att vända på det och slå tillbaka. Vi kan bara fokusera på vad vi har att göra de kommande racehelgerna.

 

_OS_3808
Pressrelease: WestCoast Racing