Polestar rustar för kamp

Volvo Polestar Racing rustar för fortsatt mästerskapskamp i helgen när klassiska Kanonloppet körs på Karlskoga Motorstadion. För mästerskapsledare Thed Björk innebär det hemmabana.

– Hemmabana gör inte direkt förutsättningarna sämre för helgens tävlingar. Känslan är väldigt bra efter Östersund, en tävling med en skön seger som kändes som ett kvitto på att allt fungerar lika bra som innan sommaruppehållet, säger Björk.

Björk leder med 38 poäng över huvudkonkurrent och BMW-förare Richard Göransson med tre tävlingshelger och fem tävlingsheat kvar att köra av STCC 2013. Men trots att avståndet kan verka stort tänker Björk inte ta det lugnt.

– Jag har tävlat på den här nivån alldeles för länge för att ta ut något i förskott. Jag hade en nollpoängare i Falkenberg och det är fortfarande mycket som kan hända som gör att Göransson kommer ikapp. Jag kör som alltid för seger och Göransson kommer få fortsätta att ta i för att försöka hänga med, säger Björk.

Närmast Göransson i mästerskapet är Robert Dahlgren, nio poäng bakom och plockade in stort under föregående tävling i Östersund.

– Min fokus är inte på Göransson. Jag jagar som alltid seger och mästerskapsledning. Karlskoga är inget undantag och vi visade senast i Östersund att farten för seger fortsatt finns där med snabbaste varv samt en stark pallplats, säger Dahlgren.

Men statistiken pekar varken åt Björk eller Dahlgren av Volvo-förarna inför helgens tävling på Karlskoga-banan. Fredrik Ekblom har flest segrar på banan, varvrekordet och segrade i Kanonloppet förra året.

– Jag gillar Karlskoga-banan och det har alltid gått bra här. Vi har haft ett par bra tävlingar efter en strulig inledning på säsongen och jag jagar vidare efter nya topplaceringar i helgen, säger Ekblom.

Linus Ohlsson är den förare i STCC som har plockat flest poäng under de två senaste tävlingarna med en seger och två raka pallplatser.

– Det fungerar bra nu och jag siktar på att fortsätta trenden uppåt, ambitionen är att klättra upp på pallplats i mästerskapet, säger Ohlsson.

Prins Carl Philip var på väg mot sin fjärde raka poängplats under tävlingen i Östersund för två veckor sedan innan ett tekniskt problem tvingade honom i depå. Inför helgen är prinsen optimistisk med många starka resultat från andra tävlingsklasser under tidigare år på Karlskoga-banan.

– Jag trivs på Karlskoga-banan och har många goda minnen från andra klasser här. Samtidigt så är det alltid extra tight i kvalen på den här banan och det kommer som vanligt att bli en tuff utmaning, men det ser jag fram emot, säger Prins Carl Philip.

Tävlingshelgen i Karlskoga innebär två tävlingsheat på 20 minuter vardera. Volvo Polestar Racing-förarna inleder helgen med två testpass på fredag där det första börjar 15.15, följt av kval och tävling på lördag.

STCC Östersund