Premiärseger för Blomqvist i FR 1.6

Paul Blomqvist från Nya Zeeland tog sin första seger i Formel Renault 1.6 idag. Blomqvist, son till den svenske rallylegendaren, fick en en kanonstart på racet redan innan starten hade gått – Martin Rump, estländaren som stod i pole position kom inte ut  ur depån i tid och fick starta längst bak, något som i praktiken gav pole position till Blomqvist. Och Blomqvist förvaltade presenten på bästa sätt, han ledde från start till mål och hade tvåan Lukas Sundahl bakom sig på betryggande avstånd.

Mer dramatiskt var det bakom de två i täten. Rump körde upp sig till en sjätteplats redan under det första varvet och satte sedan upp jakten på Erik Johansson på fjärde plats – det är ju dessa två som toppar tabellen. Rump lyckades passera en konkurrent och sedan tog han sikte på Johansson. Men tyvärr var estländarens ansträngningar förgäves då hans bil gav upp precis som han stod i begrepp att passera Johansson.

Trea blev norrmannen Kevin Aabol före Johansson. Fjärdeplatsen innebär att Erik Johansson drar i ifrån i toppen av tabellen. Han har nu 205 poäng mot Rumps 179, ett avstånd som inte på något sätt är betryggande då det återstår 75 poäng att köra om i de tre heat som återstår. Lukas Sundahl närmade sig också de båda i täten och han ligger bara tio poäng bakom Rump på tredjeplatsen.

 

Klicka här för resultat!

STCC Karlskoga