Volvos superkval!

Thed Björk, Volvo Polestar Racing, svarade upp till förväntningarna och tog pole position i båda de STCC-heat som ska köras i helgens Kanonlopp på Gelleråsen.För Volvo blev kvalet en ytterligare en exempellös framgång. Bakom Björk radar nämligen ytterligare tre blåa bilar upp sig. Linus Ohlsson, Robert Dahlgren och Fredrik Ekblom lyckades alla sätta snabbare tid än Björks utmanare om titeln, Richard Göransson, BMW Dealer Team i båda kvalomgångarna.

Det var inte bara Richard Göransson som hade svårt att hitta farten att utmana Volvo-förarna. Hans teamkamrat Fredrik Larsson startar sjua och sexa. Den förare som lyckades bäst med att försöka spräcka Volvo/BMW-dominansen var Jocke Mangs, Brovallen Design. Han satte sin Citroén på sjätteplats i det första kvalpasset. I det andra utmanade Mattias Andersson både Göransson och Larsson i kampen om femteplatsen men fick till slut ge sig med en hedrande sjundeplats i bagaget.

STCC-comebackande Alx Danielsson, Brovallen Design, tog sig vidare till Q2 med en niondeplats i Q1 men sedan var det stopp – Alx startar nia även i det andra heatet.

 

Klicka här för resultat!

STCC Karlskoga