Björks segertåg fortsätter

Thed Björk fortsätter sitt segertåg i STCC med maximal utdelning under Kanonloppet i Värmland: två pole position och två segrar.

– Det har varit en helt fantastisk helg! Dubbelpolen la grunden för dubbelsegern, med det utgångsläget var det bara att köra så mycket jag orkade i de båda tävlingarna.Teamet har levererat en perfekt bil, utan dem skulle jag inte stå här överst på pallen, så ett stort tack till dem, säger Björk.

Fredrik Ekblom var näst bästa poängplockare efter stallkompis Björk med en fjärdeplats i första tävlingen och en stark andraplats i den andra tävlingen efter en hård kamp med BMW-förare Richard Göransson.
– Det var en riktigt kul andra tävling, jag hade en bra kamp med Richard och jag drog längsta strået till slut efter att han gav mig en knuff i början av tävlingen. Helgen har varit bra och jag är glad för poängen, säger Ekblom.
För Robert Dahlgren blev det också en händelserik tävlingshelg där han tog andraplatsen i första tävlingen, bara åtta tiondelar bakom Björk i mål, medan andra tävlingen gav en sjätteplats efter att han var av banan i början av tävlingen.
– Andraplatsen i första tävlingen är jag mycket nöjd över, en bra tävling och bra poäng. I andra tävlingen var det så mycket grus på banan i början efter en incident att jag sladdade av och tappade till sista plats. Jag kunde kämpa mig upp till sjätte plats, ett resultat jag inte är nöjd med. Nu blir det nya tag till Tierp, säger Dahlgren.
Linus Ohlsson säkrade en tredjeplats i första tävlingen, men fick bryta andra tävlingen efter att ha kört av i samma kurva som Dahlgren.
– Första tävlingen var helt okej, skönt med min tredje raka pallplats. Andra tävlingen var däremot en annan historia efter att jag först fick en smäll av Göransson i starten som gjorde att jag tappade flera platser. Sedan var det så mycket grus på banan att jag körde av och skadade bilen så pass mycket att jag fick bryta. Vi hade bra fart i helgen, men tyvärr fick vi inte utdelningen jag hoppades på, säger Ohlsson.
Prins Carl Philip körde i mål som 12:e man i första tävlingen och tvingades bryta i den andra efter att ha blivit inblandad i en incident med tre andra bilar på första varvet.
– Jag är inte nöjd med tävlingshelgen. Första tävlingen var helt okej, men den andra tävlingen slutade redan på första varvet. Tyvärr räkna med sådana helger i racing ibland och jag är redan fokuserad på nästa tävling, säger Prins Carl Philip.
Dubbelsegern för Björk innebär sju segrar på nio tävlingar och en ledning på 69 poäng över BMW:s Göransson med tre tävlingsheat och 84 poäng kvar att kämpa om.
– Vi har tävlat i STCC sedan 1996 med många mycket duktiga förare och man kan inte bli något annat än imponerad av Theds framgångar i år. Segrarna i helgens båda tävlingar var mycket viktiga inför slutspurten på säsongen, säger Derek Crabb, Motorsportdirektör på Volvo Personvagnar.
Mästerskapet fortsätter om två veckor på Tierp Arena.
STCC, Karlskoga, 2013