Triumf för Björk och Volvo

Volvo dominerade det första STCC-heatet på Gelleråsen totalt. Thed Björk tog sin sjätte seger för säsongen och var fullständigt ohotad efter start från pole position. Bakom honom var det idel blått i form av Robert Dahlgren, Linus Ohlsson och Fredrik Ekblom.  Utmanaren om mästerskapssegern, Richard Göransson, BMW, kunde inte hänga med och slutade femma.

– Segern grundlades i kvalet. Jag hade ett enormt fokus på uppgiften och plockade ut precis allt jag hade ur både mig och bilen, säger Björk. Men att vi skulle bli fyra Volvo längst fram var ingenting vi hade räknat med. Nu hade jag tre teamkompisar som garderade upp bakom mig.

Teamchefen Christian Dahl var nöjd med att se sitt team överst på pallen igen.

– Jag är väldigt glad över att vi kan leverera på en så hög nivå som vi gör, säger Dahl. Vi blir starkare och starkare och Thed befinner sig i en zon där han är helt oslagbar just nu.

Tvåa blev Skellefteåföraren Robert Dahlgren som tog sin femte andraplats för säsongen och tog därmed klivet upp på andraplatsen i mästerskapet på samma poäng som Richard Göransson.

– Jag hade lite svårt att hänga med i inledningen av racet men sen fick jag upp farten, säger Dahlgren som nu har siktet inställt på att hålla Göransson bakom sig i tabellen.

– Kan jag inte vinna vill jag bli tvåa.

Även Linus Ohlsson närmar sig Göransson i tabellen. Med sin tredjeplats är han nu 23 poäng bakom.

– Jag hade ett lugnt och fint race men jag är förvånad över att vi lyckade hålla så pass mycket bättre fart än BMW i racet.

För Thed Björk finns redan en teorisk chans att han kan avgöra mästerskapet i dagens andra heat men då krävs det att Göransson i stort sett kammar noll. Förklaringen till framgångarna, och konkurrenternas motgångar, är enkel, enligt Björk.

– Vi har bra flyt och då blir det lätt så att man får mer bra flyt. När man har motflyt är det väldigt lätt att man börjar fundera och går i fel riktning istället för rätt. Jag har varit där själv och jag vet att det inte är lätt att vända.

stccpall
 

Klicka här för resultat!