Tuff helg för WestCoast Racing

Richard Göransson avslutade STCC-helgen i Karlskoga med en tredjeplats på Gelleråsen i det andra STCC-heatet. Från femte startruta gjorde han en bra start vilket var nyckeln till pallplatsen. Han var uppe på en andraplats men fick till slut nöja sig med en tredjeplats efter en fight med Fredrik Ekblom. Fredrik Larsson slutade på en fjärdeplats men var också kandidat för en pallplats. En enklare avåkning på grus och olja som täckte stora delar av banan och gjorde racet onödigt spännande gjorde att han fick nöja sig med fjärdeplatsen.

Resultatet innebär att Richard Göransson är kvar på andraplats i mästerskapet med tre race kvar att köra men med ett stort avstånd upp till mästerskapsledningen. Fredrik Larsson är fortsatt sexa totalt.

Richard Göransson, P5 heat 1 / P3 heat 2:
– En väldigt tuff helg för oss. Det känns ändå skönt att kunna avsluta med en tredjeplats, stå på pallen och ta hyfsat med poäng. Nyckeln till det var det första varvet. Vi hade helt enkelt inte farten den här helgen och vi har inte haft det sen Falkenberg. Idag var det första racet en totalkatastrof så vi tog det här mer som ett test och det var något bättre men vi är inte där än. Racet var faktiskt kul och det hände en hel del. Trots den här helgen är vi fortfarande tvåa i mästerskapet men nu känns förstaplatsen väldigt avlägsen. Vi får bita i och köra vårt race de sista tre racen.

Fredrik Larsson, P6 heat 1 / P4 heat 2:
– Det känns gött att i alla fall få med oss ett hyfsat resultat och lite mer poäng från den här helgen men det var långt ifrån vad vi hade tänkt oss. Det andra racet var inte så dåligt, bilen var lite bättre jämfört med första racet. Det var katastrofalt mycket grus och olja på banan och det borde ha varit en säkerhetsbil för att få bort det men nu tjänade vi på det. Det är ingen helg att vara nöjd med men vi fick båda bilarna i mål i båda racen även om farten inte riktigt är där. Vi har mycket information med oss hem och den måste vi nu gå igenom för att komma starkare till Tierp.

Dick Jönsson Wigroth – teamchef WestCoast Racing:
– Det här var tyvärr det bästa vi kunde mäkta med den här helgen. Vi förbättrade oss till det andra racet men det är långt ifrån något vi kan vara nöjda med. Vi har inte fått till det bättre. Det är någonting vi inte har hittat och nu är fokus att få till ett bra avslut de sista tre racen. Vi tänker inte så mycket på mästerskapet nu, vi tar det race per race de sista två helgerna.

Nästa race är i Tierp 6 september.

STCC Karlskoga
 

Pressrelease: WestCoast Racing