Action i Carrera Cup

Det blev en minst sagt actionfylld helg när Carrera Cup Scandinavia gästade Karlskoga och Gelleråsen för Kanonloppet. I täta fighter blandades triumfer för vissa med besvikelser för andra när Johan Kristoffersson utökade sin ledning,  Ola Nilsson bevisade att han hade tempot för att följa Johan och förare som Patrik Skoog och Erik Jonsson med sina pallplatser visade att de är att räkna med även i toppstriden.Johan Kristoffersson, som redan innan helgen flaggade för att Gelleråsen är hemmabanan där han lagt massor med varv bakom sig, vann båda loppen och summerade naturligtvis helgen med belåtenhet:

– Det har varit en riktigt bra dag! Jag vann första race med minsta möjliga marginal, men inte heller det andra racet var straightforward på något vis. Ola bjuder på största möjliga motstånd, sa Johan när han kört i mål på race två.

Även Ola Nilsson, som ser säsongen 2013 som en lärsäsong för framtida stordåd, såg dock positivt på sin insats som “bara” resulterade i två andraplatser:

– Det är två fantastiskt bra race den här helgen och jag måste säga att det är extremt kul att kunna kliva upp ett snäpp och köra Porschen på det här viset. Det är extremt tight mellan mig och Johan och jag har kunnat matcha hans pace. I andra racet fick jag en bra start och gjorde precis som i första racet några försök på Johan, men han gör sällan misstag och banan är extremt svår att köra om på – så jag får nöja mig med andraplatsen, sa en Ola som var påtagligt nöjd med att fullt ut kunna hålla Johans tempo.

I helgens första race stod Patrik Skoog för bronsplatsen på pallen – något han inte lyckades följa upp till andra racet då Erik Jonsson trängde sig in och därmed förpassade Skoog till fjärdeplatsen. Det var ändå en nöjd Skoog som gled runt i depån under helgen:

– Det är både tur och skicklighet att lyckas den här helgen. Jag fick ett bra kval i fredags och en bra start framförallt i första racet. I andra tappade jag lite pace när jag förlorade Erik framför mig men det känns riktigt skönt att ta en pallplats den här helgen, jublade Skoog.

Självklart var även Erik Jonsson nöjd, som för andra tävlingshelgen i rad gick in på pallen. Helgen var dock en

berg-och-dalbana för trollhättesonen:

– Helgen har varit upp och ner, jag har inte haft hundradelarna på min sida. Att knyta ihop det och verkligen köra sig till en tredjeplats med de fighter vi haft känns naturligtvis jäkligt bra. Det är på pallen som vi hör hemma!

Längre ner i fältet hände nästan allt som kunde hända under helgen. De två förarna i den äldre bilkategorin, Thomas Solberg och Johan von Berens, fightades i nedre delen av fältet – och överallt däremellan var det fighter. Lars-Bertil Rantzow och Snickar-Matte fightades i race ett så att Matte fick bryta och Rantzow föll i placeringar och i race två fullbordade Mtechförarna katastrofhelgen genom att Rantzow hamnade vid sidan av banan efter ett tekniskt fel medan Matte hade en sammanstötning med Patrik Skoog som skickade honom av banan. Under tiden visade Conradzon, Löfqvist, Svendsen, Veiby med flera på bra race pace genom bra prestationer och olika interna fighter.

Nästa race i Carrera Cup Scandinavia går av stapeln den 6-7 september på Tierp Arena.

För fullständiga resultat klicka här.

 

STCC, Karlskoga, 2013