Dramatik när Sundahl vann

Lukas Sundahl från Växjö vann ett händelserikt och dramatiskt andra race i Formel Renault 1,6 på Gelleråsbanan i Karlskoga.

Paul Blomqvist, KAK, blev tvåa och erövrade helgens andra pallplats. Estländaren Martin Rump tog revansch för fredagens nollpoängare och slutade trea.

Sundahl tog täten från pole position och behöll den genom hela racet. Inte ens en omstart efter säkerhetsbil störde Växjögrabbens väg mot andra segern för säsongen. Den första erövrade han på Kinnekulle för några veckor sedan.

– Jag fick till en riktigt bra omstart samtidigt som jag tror att Paul Blomqvist missade lite. Då var det bara att åka, berättar Sundahl.

Säkerhetsbilen kom ut redan på det andra varvet sedan Robert Svensson och Kevin Aabol kolliderat och tvingats bryta med ganska omfattande skador på sina bilar.

Ännu mer dramatik blev det i slutet på racet då Pontus Fredricsson vek in i depån för att ta ett straff för tjuvstart. Bakom kom mästerskapsledande Erik Johansson, som inte kunde undvika en kollision när Fredricsson, som låg långt ut i banan, bromsade. Erik slog bort vänster framhjul och – rullade!

Efteråt var han upprörd över Fredricssons agerande. Dessbättre kunde han krypa ur bilen oskadd.

– Det enda som hände var att jag fick grus i munnen, berättade han med ett leende.

Lika glad över enpoängaren (klassad som tionde man i racet) var Team Tidö-föraren givetvis inte. Erik var på väg mot en fjärdeplats i racet när olyckan var framme.

Resultatet av de båda heaten i Karlskoga gör att publiken har en mycket intressant final på Mantorp Park att se fram emot 20-21 september.

Erik Johansson toppar fortfarande tabellen, men både Sundahl och Rump är bara tolv poäng efter inför avslutningen.

När Erik Johansson tvingades bryta gick fjärdeplatsen i det andra racet till Rasmus Ericsson, Malmö AK, vilket var hans bästa placering för säsongen. Årsbästa blev det även för femteplacerade Oliver Söderström, KAK och sexan, debutanten Karl Ero från Hässleholms MK.

STCC KarlskogaPrispallen i Formel Renault 1.6 i heat 2.

 

STCC KarlskogaErik Johansson klarade sig helskinnad ur dramat.