Wernersson i dubbelt STCC-test

I lördags säkrade han segern i Renault Clio Cup JTCC. Nu väntar provkörning i STCC-bil för Andreas Wernersson, 18 år, från Öttum i Västergötland.

Söndagen den 8 september ska han köra en av Brovallen Designs bilar i Tierp och senare i höst väntar test med Dacia Dealer Team.

– Det ska bli häftigt, säger Wernersson själv om möjligheterna som nu erbjuds honom.

Efter två raka titlar i Clio Cup JTCC siktar Andreas Wernersson uppåt i karriären. Svensk racings kungaklass, STCC, är självklart ett alternativ för den dokumenterat snabbe västgöten.

Wernersson kunde ha STCC-debuterat redan på Gelleråsbanan i Karlskoga helgen som gick. Några dagar innan start fick han nämligen erbjudande att köra en av Brovallen Designs bilar i de tre resterande STCC-deltävlingarna.

Wernersson valde emellertid att tacka nej. Han ville lägga all energi och fokus på att ta de poäng som krävdes för att säkra titeln i Clio Cup JTCC. Det var en uppgift han lyckades med. Årets dominant vann båda heaten på Gelleråsbanan och är klar mästare inför finalen.

I samband med deltävlingen i Tierp 6-7 september, kommer Wernersson emellertid att få en ny STCC-chans. Han ska följa arbetet i Brovallen under de två tävlingsdagarna och sedan avsluta helgen med att själv köra en av bilarna.

– Vi vill på det här sättet inspirera och hjälpa fram unga och lovande förare. Andreas Wernersson är en av de som imponerat mest under de senaste säsongerna med sina dubbla Clio Cup-titlar, säger teamchefen Tobias Johansson.

Wernersson längtar redan till nästa helg.

– För mig är det här en stor möjlighet och jag är självklart mycket glad och tacksam över att jag får den här chansen. Jag ska följa teamet under hela helgen och kommer givetvis att försöka snappa upp så mycket information som möjligt innan jag själv sätter mig bakom ratten på söndag.

Vad testet kan leda till är ännu för tidigt att uttala sig om, men Tobias Johansson medger att det finns en möjlighet för Wernersson att STCC-debutera innan säsongen är över. Han syftar givetvis på finalen på Mantorp Park.

Senare i höst väntar ytterligare ett STCC-test för Wernersson. Då ska han köra den Dacia Mattias Andersson med framgång rattat under säsongen.

– Testen med Dacia Dealer Team är en del i priset för segern i Renault Clio Cup JTCC, berättar Joakim Jöhncke, Dacias varumärkeschef.

Wernersson är emellertid inte den ende av årets Renault Clio Cup-förare som bjudits in till test. Dagen efter STCC-deltävlingen i Karlskoga deltog nämligen Henric Skoog i en provkörning arrangerad av WestCoast Racing.

– Det var helt klart en ny upplevelse att köra en så välbalanserad bil. Det var ganska lätt att manipulera bilens köregenskaper och få fram överstyrning och ändå behålla balansen i bilen. Väldigt roligt! De här nya bilarna kom helt rätt i tiden och har gett ett lyft. Det var nervöst att testa i ett så pass professionellt team med ingenjörer och mekaniker men jag kände mig bekväm med teamet och all information tas verkligen tillvara. Det är ju på STCC man på något ödmjukt sätt siktar och den här testdagen gav mersmak, sa Skoog efteråt.

 

STCC Karlskoga