Haglöf redo för Tierp

Två tävlingshelger återstår i STCC och närmast väntar Tierp Arena kommande fredag-lördag.

– Göteborg och Tierp var de banor jag på förhand trodde vi skulle ha bäst chans på och i Göteborg var vi snabba. Jag hoppas vi ska hitta farten även i Tierp, säger han.

 

Tierp Arena är konstruerad för dragracing men under fjolåret byggdes även en racerbana på anläggningen. I fjol var Haglöf riktigt snabb på Tierp Arena, bland annat kvalade han in på tredje plats. Han låg också trea i racet när han på tveksamma grunder blev bestraffad med en drive through.

– Att vi hade bra fart där förra året är en trygghet. Nu vet vi att vi har en bra grundsetup att falla tillbaka på men vi är också medvetna om att det går fortare i år och vi behöver förbättra oss. Därför ska vi prova en del nya idéer på första testpasset på fredag. Funkar inte det får vi backa tillbaka till förra årets inställningar och jobba därifrån, säger han.

Haglöf, Mattias Andersson och Jocke Mangs har en hård kamp om att bli ”best of the rest” bakom Polestar och West Coast Racing. Andersson och Haglöf har 47 poäng sjunde respektive åttonde plats medan Mangs har 40 på nionde plats.

– Hela säsongen har vårt mål varit att vara best of the rest och hittills tycker jag att vi varit det. Vi är det enda teamet förutom Polestar och West Coast som tagit en pallplats i år, konstaterar Daniel Haglöf.

 

Fakta inför Tierp:

 

  • Den här helgen kör STCC-klassen ett långt race.
  • Förra säsongen tog Jocke Mangs pole position för Linus Ohlsson och Daniel Haglöf. Ohlsson vann racet före Fredrik Ekblom och Fredrik Larsson.
STCC Östersund