Göransson fokuserad inför Tierp

I helgen kör WestCoast Racing säsongens näst sista STCC-helg. Tierp Arena norr om Uppsala är platsen för säsongens tredje sista race och på banan uppbyggd kring Tierps dragstrip ska ett 32 varv långt race köras.

Efter STCC-helgen i Karlskoga är Richard Göransson fortsatt tvåa i mästerskapet med tre race kvar att köra. Avståndet till förstaplatsen ökade efter förra tävlingshelgen och Richard Göransson vet att det är en diger uppgift att försöka nå den. Hans målsättning för helgen är att som vanligt köra för seger. Efter att testat nya inställningar under andra racet i Karlskoga tror han det kan bli en bra helg denna gång och målet är självklart att förbättra fjolårsresultatet då han tvingades bryta efter ett tekniskt problem. Fredrik Larsson har halkat ner till en sjätteplats totalt efter flera brutna race i år. Han kom trea i Tierp ifjol och hans fokus för de avslutande racen är att maximera resultaten i varje race och inte tänka så mycket på poäng.

Richard Göransson, tvåa totalt. BMW SR #5:
– Vi gjorde framsteg under andra racet i Karlskoga och den framåtandan tar vi med oss till Tierp i helgen. Mästerskapet ligger i Theds händer nu och det är inget vi kan påverka själva. Mitt huvudfokus är att göra en riktigt bra helg. Om vi lyckas med det kan vi i alla fall ha en teoretisk chans att vinna i finalen på Mantorp. Framför allt ger det mig ett bättre grepp om andraplatsen totalt och att säkra den är nog så tufft. Det är en tät fight om andraplatsen totalt och fokus är så klart helt inställt på en bra helg i Tierp.

Fredrik Larsson, sexa totalt. BMW SR #4:
– Jag siktar på ett bättre resultat än förra året då jag blev trea. Det är ingen favoritbana men jag fick ändå till en bra rytm i racet ifjol. Nu ska vi försöka få till bilen så den är snabbare vid rätt tillfällen i racet. Det är viktigt att få till det från början i helgen och snabbt komma ner på finjusteringar av bilen. Jag tänker inte på några mästerskapspositioner längre, nu är mitt fokus bara att göra så bra resultat som möjligt de sista tre racen och avsluta säsongen så bra som möjligt. Vi får se hur racen blir men det blir bara att ta det race för race.

DA1D0966