Pallen målet för Mangs

– På den banan vore det väl märkligt om det inte skulle gå hela vägen. Nu är det dags för pallen.
Jocke Mangs har tröttnat på mittenplaceringar och motflyt i årets STCC. Nu ska han ta sin och Brovallen Designs första STCC-pokal för året. Tierp Arena är värd för årets näst sista STCC-helg.

Mangs helg i Karlskoga senast var ingen höjdare resultatmässigt, han blev åtta i första racet och bröt det andra. Men Mangs kunde ändå plocka fram ett par ljusglimtar att ta med sig till Tierp.

– I Karlskoga var vi bättre än vad resultatet visar. I första racet blev jag påkörd av Richard Göransson och efter det var bilen svårkörd, säger han.

I andra racet var Mangs en av dem som hamnade i oljespill efter en annan bil. Han var passagerare när fästet försvann och han tvingades bryta.

– Jag hade en grymt bra bil, framförallt i andra racet men då kom jag bara 1,5 varv.

Tyvärr förstörde han däcken när han körde av i Karlskoga, däck som han tänkt använda på första testpasset i Tierp.

– Nu blir det riktiga sopdäck i första passet. Lite synd men det är inget att göra något åt. Men jag gissar att jag kommer att vara en bit efter i det passet. Men jag tror på den här helgen, vi är på G.

Med sig har han också minnet av fjolårets tävling på samma bana där han stod i pole position. Han låg tvåa i racet när han på mycket tveksamma grunder tilldömdes ett straff och sedan blev han diskvalificerad.

Mangs är inblandad i en prestigekamp där han slåss med Mattias Andersson och Daniel Haglöf om att bli ”best of the rest” bakom Volvo- och BMW-teamen.
Just nu är Mangs nia med 40 poäng. Andersson och Haglöf har 47 poäng.

– Kommer jag bara i mål i de återstående racen är jag övertygad om att jag vinner den kampen, säger Mangs.

 

Alx Danielsson var precis som Jocke Mangs riktigt snabb i Tierp förra året. Danielssons helg tog dock slut redan i kvalet när han råkade ut för en av de mer spektakulära krascherna i svensk racing de senaste åren. Bakvingen kollapsade i drygt 200 kilometer i timmen och bilen blev skrot efter besök i två murar samt en däcktrave.

– Trots att jag bara hann fyra varv i kvalet var jag ändå fjärde snabbast. Det går inte att ha en bättre bil på den banan än den jag hade förra året, säger han.

Därför har han taktiken klart för sig till helgen.

– I första testpasset kommer jag att ha min bil exakt som förra året. Sedan får vi se hur långt de andra kommit och så tar vi det därifrån.

Den här helgen ska Danielsson och Mangs lyfta det interna samarbetet minst en nivå.

– Jag och Jocke har pratat en hel del efter Karlskoga och vi vet hur vi ska pusha och hjälpa varandra.

Danielsson kommer att finnas på plats redan på torsdag i Tierp, då arrangeras en presskonferens samt medåkning för representanter från media. Presskonferensen börjar klockan 12 och en kul detalj i sammanhanget är att två Uppsalabor tävlar i landets bästa racingserie Alx Danielsson och Alexander Graff.

Tierp är en viktig tävling för Brovallen Design. Teamet kommer att ha cirka 350 gäster på plats.

– Vårt största event den här säsongen och det vore perfekt om i kunde bjuda våra gäster på ett riktigt bra resultat, säger teamchefen Tobias Johansson

STCC Karlskoga