Björk i topp – Haglöf tvåa

Thed Björk toppade resultatlistan efter fredagens STCC-tester på Tierp Arena och allt är upplagt för att Volvo-föraren ska lyckas säkra mästerskapstiteln i morgon.

– Banan känns mycket bättre än förra året och det märks att de har utvecklat den. Vi testade lite olika inställningarna idag och bilen känns absolut suverän – så pass bra att jag skulle kunna starta sist och vinna, skrattar Björk.

– Racing handlar om att ta ut max av bilen och mig, fortsätter han. Det ligger en otrolig glädje i att känna att jag kan göra det.

Att Björk toppade resultatlistan var inget ovanligt för den här säsongen. Mer ovanligt var att Daniel Haglöf, PWR Racing, var näst snabbast för dagen.

– Bra jobbat av Haglöf, säger Björk. Det finns förutsättningar för att det kan bli ett riktigt spännande race i morgon.

Haglöf var mer än nöjd med dagens insats.

– Vi är nära där vi behöver vara, säger Haglöf. Vi har hela tiden fortsatt jobba strukturerat och vi vet att resultaten kommer. Bilen har blivit mer körbar tack vare det arbete som min ingenjör Ulf Karlsson och de andra grabbarna har lagt ned. Målsättningen i morgon är att vi ska ta oss till Q3 i kvalet.

Richard Göransson, BMW Dealer Team, är den som utmanar Thed Björk i kampen om STCC-titeln. Göransson var med i toppen i båda testpassen, trea i det första och fyra i det andra.

– Vi hade en bra dag och det känns stabilt, säger Göransson. Även om vi inte var snabbast har vi varit med toppen hela tiden.

STCC Tierp