Engström jagar poäng

Engström Motorsport kommer till Tierp med två raka poängplatser från den förra omgången i Karlskoga i ryggen. På de två heaten lyckades Tomas Engström köra hem mer än dubbelt så många poäng som han hade lyckats skramla ihop under de fem första tävlingshelgerna.

– Det var en väldigt positiv helg för oss, berättar Tomas. Vi gjorde stora framsteg och fick framför allt mycket bättre balans i bilen, mycket tack vare de nya idéer som Stuart Beaton hade för att vi skulle hitta rätt med inställningarna på bilen.

– Vi hade mycket bra hjälp av Stuart Beaton, ingenjören som vi har lånat in från brittiska Team Dynamics. Med hans hjälp fick vi bättre balans i bilen på Gelleråsen och det har även gett oss en bil som har ett avsevärt mycket bättre utgångsläge inför en racehelg än vad vi hittills har haft i år, förklarar Tomas.

Teamet får hjälp av Stuart även den här helgen och man räknar med fortsatta framsteg.

– Stuart har redan kommit med en hel rad med förslag på förbättringar av inställningarna så jag hoppas att vi kommer att närma oss de i toppen ytterligare. Vi siktar framför allt in oss på att komma ikapp BMW-bilarna och målsättningen är att nå en femte plats, säger Tomas.

– Banan i Tierp påminner i alla fall på pappret om den i Göteborg och det är en bana som jag gillar så den borde passa oss ganska bra. Jag har ju inte kört här tidigare så jag ser verkligen fram emot att köra här, det är alltid kul med en ny bana.

– Nu ska vi se till att försöka avsluta den här säsongen på bästa möjliga sätt, avslutar Tomas.
STCC Karlskoga