Haglöf testsnabbast

Daniel Haglöf, PWR Racing, slog till med snabbaste tid i det första STCC-testet under fredagen på Tierp Arena. Haglöf var snabb på Tierp förra året och formen verkar hålla i sig. Fokus riktades förstås i första hand mot mästerskapsledande Thed Björk, Volvo Polestar Racing, och rivalen Richard Göransson, BMW Dealer Team. Björk var med i toppen under hela testpasset medan Göransson såg ut att ha problem med greppet i bilen. Men när målflaggen föll var ändå Göransson där, trea bakom Björk, bara två hundradelar av en sekund efter.Bakom Göransson körde Robert Dahlgren, Volvo, in  på en fjärdeplats. Linus Ohlsson blev femma före Fredrik Larsson som hade synbara problem att brotta in sin bil i ”hästskon”, 180-graderssvängen i arenan. Fredrik Ekblom fick inget kvitto på att formen är på väg att vända. Sjua med Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, två hundradelar bakom.

I det uppmärksammade Uppsala-derbyt mellan Alexander Graff och Alx Danielsson är det fördel för den senare som blev nia. Graff körde in på elfte bästa tid, fyra tiondelar efter Danielsson.

För kompletta resultat, klicka här!

DA1D8155