Hårt i V8-kvalet

Det hettar till i V8 Thunder Cars. Daniel Ros tog pole position till lördagens första heat på Tierp Arena efter en hård kamp där de fyra första låg inom en marginal på sju hundradelar av en sekund. Trots den intensiva kampen om pole position var Daniel Ros oberörd efteråt.

– Det var inget dramatiskt, säger Daniel. Allt funkade som det ska och jag trivs på den här banan.

Daniel ligger fyra i tabellen, 44 poäng efter storebror Fredrik som leder mästerskapet. Frågan är om Daniel kör för mästerskapet eller för att backa upp Fredrik.

– Det är väl realistiskt för mig att sikta på tredjeplatsen, säger Daniel. Sen tycker jag väl att Fredrik borde kunna klara det där själv.

Fredrik Ros blev av med sin andraplats i kvalet i slutsekunderna då Alx Danielsson sprängde sig in i toppen. Men Fredrik var ändå nöjd.

– Jag gjorde ett bra kval, säger han. Jag gick in och lade på bättre däck men hittade ingen bra att ta rygg på. Men då kom brorsan…

Fredrik tror på ett spännande race i morgon.

– Det kommer att bli en otrolig fajt mellan mig, Daniel, Alx, Edman och Flodin, säger han.

Jens Edman hade gärna sett att han hade kvalat in före sina värsta konkurrenter i mästerskapet. Nu slutade han fyra och startar i andra led bredvid Fredrik Ros.

– Det gick inte riktigt som tänkt, säger Edman. Det är tajt och hundradelarna var på fel sida den här gången. Det blir viktigt att ta sig i mål och se till att vi är med i matchen till finalen på Mantorp.

 

För kompletta resultat, klicka här!

STCC Tierp