Skoog överraskade i Carrera

Johan Kristoffersson tog sin vana trogen pole position på Tierp Arena, men får nu nytt sällskap i första startled där Patrik Skoog trängde sig in genom att ta P2 endast en tiondel efter regerande mästaren.  Kristofferssons titelutmanare Ola Nilsson lyckades få till tredje bästa tiden före Lars-Bertil Rantzow på fjärde och Ole Christian Veiby på femte.

Patrik Skoog var nog lyckligast av alla efter kvalet:

– Det känns jättebra! Jag stod upp och körde de sista två varven och självklart hoppas jag kunna hota Johan i racet. Om jag inte kan köra om så får vi väl iallafall ta rygg på Johan och lämna övriga bakom oss, säger Skoog entusiastiskt.

Han fortsätter:

– Mina killar har länge jobbat hårt med att få till allt och nu på sistone har vi fått hjälp med den sista biten av Ronnie Bergström på KMS. På så vis har vi hittat det sista och kan få till det här.

Mindre nöjd var Ola Nilsson, som efter hade en mycket bra känsla med sig hem från Karlskoga och hoppades kunna ta den steget vidare och börja vinna race. Istället har han haft svårt att finna rytmen både på testet i förmiddags och på eftermiddagens kval:

– Det var inget toppenkval på något vis. Träningen idag gick dåligt och kvalet var inte på något vis bättre, det fortsatte vara hoppigt och körigt. Jag får göra så gott det går i racet, jag vet att vi har farten och jag vet var jag gör misstagen – men jag får se till att sätta ihop det bara, säger Ola.

På toppen var Johan Kristoffersson, föga förvånande, ganska nöjd:

-Det var väl helt okej det här. Det är svårt att göra nåt på den här banan tycker jag. Det finns tre hårnålar, en snabb vänster och ett konstigt parti med en chikan. Jag måste säga att det är kul att Skoog blev tvåa bakom mig, de grabbarna jobbar hårt och har gnagt sig närmare och närmare under säsongen. Han lyckades väl, liksom jag, ta ut det bästa ur däcken helt enkelt, funderar Kristoffersson direkt efter målgång.

Race ett i Carrera Cup Scandinavia går av stapeln imorgon, lördag, kl. 10:30.

För fullständiga resultat från kvalet, klicka här.
För startgridden i race ett, klicka här.

DA1D7901