Alx segrade i V8!

Alx Danielsson utnyttjade sin pole position till max och vann det första heatet för V8 Thunder Cars på Tierp Arena. Uppsala-föraren ledde från start till mål och stärkte sina aktier i kampen om mästerskapet avsevärt. Tvåa blev Jens Edman som därmed återtog ledningen i tabellen före Fredrik Ros.Trea blev Marcus Palnér som fortsätter att visa fin form under andra halvan av säsongen.

Bröderna Ros, som uteslöts från gårdagens kval då deras bilar inte passerade den tekniska inspektionen startade sist. Daniel Ros avancerade snabbt genom fältet, lite för snabbt tyckte tävlingsledningen som gav honom ett tidstillägg på 30 sekunder. Daniel blev poänglös men Fredrik lyckades ta sig i mål på en sjundeplats och han räddade därmed sex poäng.

Jens Edman toppar tabellen på 134 poäng före Fredrik Ros på 130. Trea ligger fortfarande Patrik Flodin, trots att han blev poänglös, på 92 poäng. Alx Danielsson klättrar till fjärdeplatsen med 89 poäng.

Danielsson har dock chansen att ta in ännu mer på täten. I det andra heatet startar han i första startled bredvid Fredrik Ros.

 

Klicka här för kompletta resultat från Heat 1!

STCC Tierp